Govor u Chicagu
52

Michelle Obama izazvala euforiju na konvenciji, Trumpu poručila: "Posao koji tražiš pripada crnima"

V. K.
Michelle Obama (Foto: EPA-EFE)
Michelle Obama (Foto: EPA-EFE)
Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama bila je jedna od govornica na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Chicagu, a baš poput njenog supruga Baracka, i ona je održala izuzetno upečatljiv govor.
U svom osvrtu, Obama se posebno usmjerila na Donalda Trumpa i na njegove komentare u kojima je naveo kako migranti uzimaju poslove Amerikancima.

"Godinama je Donald Trump činio sve što je bilo u njegovoj moći da pokuša natjerati ljude da nas se plaše. Njegov ograničeni uski pogled na svijet učinio ga je da se osjeća ugroženo zbog dvoje vrijednih uspješnih ljudi, koji imaju i crnu boju kože. Čekajte, želim da znam - ko će mu reći da bi posao koji trenutno traži mogao biti jedan od 'poslova za crne'?", rekla je Obama.

Također, rekla je kako Trump koristi iste stare prevare i da na taj način pokušava utjecati na glasače.

"Niko nema monopol na to da govori šta znači biti Amerikanac. Niko. Samo Kamala Harris zaista razumije rad i ima nepokolebljivu predanost koji su Ameriku uvijek činili velikom. Moja Kamala Harris je i više nego spremna za ovaj trenutak. Ona je jedna od najkvalifikovanijih ljudi koji su se kandidovali za predsjednika. Ona je i jedna od onih koji imaju najviše dostojanstva", navela je.

Poručila je i kako će se u nekim saveznim državama odvijati tijesna utrka među kandidatima.

"Smatrajte da je ovo službeni zahtjev. Michelle Obama traži od vas da nešto učinite. Bit će blizu. U nekim državama, samo nekoliko glasova bi moglo odlučiti o pobjedniku. Moramo nadjačati svaki napor. Naša sudbina je u našim rukama", zaključila je.