Kreativnost na nivou
32

Naslovnica o kojoj će se dugo pričati: Magazin Time na genijalan način opisao povlačenje Bidena

V. K.
Dvije naslovne fotografije magazina Time - 21. jula i 28. juna
Dvije naslovne fotografije magazina Time - 21. jula i 28. juna
Iako se reakcije na Bidenov potez povlačenja iz predsjedničke kampanje redaju kao na traci, magazin Time definitivno je otišao korak dalje te su na genijalan i inovativan način opisali potez aktuelnog predsjednika SAD-a.

Naime, magazin Time je uz tekst pod nazivom "Zašto je Biden odustao" objavio naslovnicu na kojoj se može vidjeti odlazak Bidena te dolazak Kamalle Haris koja će najvjerovatnije biti novi kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD-a.

Na kreativan način, redakcija Timea je Bidena postavila u položaj tako da odlazi s naslovnice magazina, dok sa druge strane Kamala Harris dolazi na njegovo mjesto.

"Biden je na tvrdoglav način prkosio pozivima da se povuče te je bio odlučan da krene naprijed. Bio je 100 posto unutar 'igre', ali odjednom su se stvari promijenile", naveo je Time.

Osim naslovnice koja je objavljena 21. jula, magazine Time je objavio i naslovnicu digitalnoh izdanja od 28. juna kada je Biden također "napuštao" naslovnicu uz naslov "Panika".

"Sada, Bidenova odluka da odustane u potpunosti resetuje utrku. Trumpova kampanja, bazirana na ismijavanju Bidena, morat će da preispita svoj pristup. Demokrate će pokušati da iskoriste novi početak, računajući na to da će novi kandidat ojačati bazu. Ko bi to mogao biti, ostaje otvoreno pitanje", poručuju iz Timea.