Neće odustati
18

Netanyahu se obratio Izraelcima: Pripremamo se za kopneni upad u Gazu, Hamas će platiti za sve

V. K.
Benjamin Netanyahu tokom večerašnjeg obraćanja naciji (Screenshot: Youtube)
Benjamin Netanyahu tokom večerašnjeg obraćanja naciji (Screenshot: Youtube)
Nakon što su se pojavile informacije o tome da bi Izrael mogao odgoditi početak ofanzivnih aktivnosti u Gazi, premijer države Benjamin Netanyahu u obraćanju naciji govorio je o nastavku kopnene ofanzive na Gazu.
Između ostalog, Netanyahu je rekao kako je vojska u potpunosti spremna za ofanzivu.

"Izrael se nalazi na vrhuncu svoje borbe za egzistenciju. Imamo dva cilja. Jedan od njih je uništiti Hamas uništavanjem njihove vojske i sposobnosti da vladaju te omogućiti siguran povratak svih naših zarobljenika", rekao je Netanyahu.

Poručio je kako su, bez obzira na sve, svi pripadnici Hamasa već mrtvi ljudi.

"Zajedno s ministrom odbrane Yoavom Gallantom, ministrom Bennyjem Gantzom, kabinetom za sigurnosna pitanja i svim organizacijama radimo na tome da ostvarimo ratne ciljeve sve do pobjede. Cilj je spasiti naciju i ostvariti pobjedu. Stotine pripadnika Hamasa do sada je ubijeno, a to je samo početak", poručio je premijer Izraela.

Kada je riječ o navodima da Izrael planira odgoditi kopnenu operaciju u Gazi, Netanyahu je rekao kako je Izrael spreman, ali da neće govoriti o datumu početka.

"Pripremamo se za kopnenu operaciju odnosno upad. Neću govoriti o tome kada će krenuti, koliko će trajati i koliko će vojnika učestvovati. Ovo radimo na ovaj način kako bismo zaštitili živote naših vojnika. Kada je riječ o početku operacije, to su odredili pripadnici ratne vlade i komande vojske. Hamas će platiti punu cijenu za sve zločine koje su počinili na jugu Izraela", ističe Netanyahu.