Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi znamo za sta je crkva kriva! Srpska pravoslavna crkva izgubila je 1995. godine sudski spor u Parizu, nakon što je podnijela tužbu zbog tekstova u kojima je optužena za podržavanje etničkog čišćenja i zločina genocida u Bosni i Hercegovini. To je prvi i jedini slučaj u Europi, a vjerojatno i u svijetu, da je za jednu crkvenu instituciju službeno, u sudskom postupku praktično potvrđeno sudioništvo u najtežim djelima protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva.
"na crkvi u srebrenici napraviti skulpturu autobusa punog Muslimana i Mladica ko konduktera" treba, da se ne zaboravi sta su uradili
Ja predlazem da im, kao znak dobre volje, umjesto palestinske zemlje, daju bilo koju njemacku pokrajinu za njihovu drzavu, koju zovu Izrael. To bi bilo jedino ispravno i prihvatljivo.
Da ne bi neko pogresno shvatio, anticionisticki jevreji su moja braca.
Nema njemačke, francuske, ruske, španske, grčke crkve. Postoji katolička, rimokatolička, pravoslavna, protestantska...crkva tj vjera je jedno a država drugo !!!???
Iako diskutabilno ovo je kukturno-histotijski spomenik i neko bi ga pametan sada ukljanjao? U Pragu na Karlovom mostu ima skulptura Muslimana kako porobljava Ivana iz Mathe pa sta i to sad treba predstaviti kao islamofobiju i prekreciti?
Pa realno ovo je ružno I uvredljivo.
Ah evo odakle bi mogao poceti onaj veliki rat izmedju krscana (+muslimana) i jevreja. A onda kad ovi prvi saveznici pobijede, krscani podignu krst (kao ustase po brdima) i onda zarate s muslimanima.... Dok je svijeta, budala i ratova nece nedostajati...Sejtan ne miruje, zavadja stalno ljudski rod. A kad bi samo svi stalno na umu imali da smo od jednog oca i majke potekli...
Proganjaju nas 2000 godina, krivi smo mnogima za sve a opet dajemo neizmjeran doprinos svakom društvu gdje se nalazimo. Samo pogledat šta su sve Jevreji značili u BiH i onda uzet u obzir koliko nas malo ima. Čak i nakon 2 svjetskog rata gdje ste nas skoro iskorijenili Emerik Blum je osnovao Energoinvest I bio najbolji gradonacelnik IKAD! Za vrijeme agresije 95% BH Jevreja je zauzeo jasan i pravedan stav.
Dobar.... inace je poznato iz vjerskih izvora da su jevreji pretvoreni u majmune i svinje
Zasto bi uklonili taj dokaz kako ih crkva mrzi? Isto, nije li to ako je staro 700 godina kulturno naslijedje? Ko god je to napravio odavno je mrtav
Na stranu mišljenje o cionistima, ali ovo treba ukloniti. Ne donosi ništa korisno i uvijek će biti motiv za loše. Može se izrezati i odnijeti u neki muzej sa ostalim primjerima neljudskosti jer je toliko staro, ali nije joj mjesto na crkvi u kojoj se uči Dekalog kojeg je Crkva preuzela iz Tore ili Starog zavjeta. Evanđelja nisu vjerozakon.
Nije im dovoljno sto ne moraju placat porez u njemackoj, nego daj jos sta izmisli i uzmi. klasicni jevreyi.
Ne postoji njemačka crkva !
Pa i ne treba da sklanjaju!!! Zasto bi to uradili???
Pa ni Hitler što je izgradio nije uklonjeno nego pod zaštitom države !
Ma nije ovo u Njemačkoj, tamo je sve pod konac!
Zasto bi skidali historijsku skulpturu staru 700 godina ako do sada nije skinuta?!