Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cekaj jos koju godinu kad AFD bude vlast kakvi ce se zakoni donositi. Ovo je mala maca sta nas ceka :)
Ponovo? Njemačka u svim anketama od II svjetskog ovako izgleda. Ovo je ostavština ruskog komunizma. Ekonomski, istok se teško i sporo oporavljao i nikad nije dostigao nivo zapadnog dijela niti će nažalost. Narod I danas migrira na zapad Njemacke. Siromaštvo i težak život = radikalizam i desnica - imamo najbolje dokaze tome u prilog kod nas u BiH.
Na vlasti u BiH je samo HDZ kao desničarska stranka. A ostalo su liberali, ljevičar pa čak i SNSD
@Hajmo: To kažu oni koji pojma nemaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovdje bošnja rusofila ima više nego u Nišu hahahah
Hoće ljudi opet få voze trabante
Rukama im očevi kopali kamen da se oslobode DDR-a, a oni glasaju za DDR sada. Nije to trebalo ni “oslobađati” od ruske čizme.
Ili su uvidjeli da je sa druge strane zida bila samo bolja reklama
Treba da postoje samo zemljaci i vanzemaljci,ostalo ne prihvatam
'Đe si zemo' tu ima drugačije značenje
Ovo je srednja Njemačka. Istočna Njemačka je na zapadu Poljske
Kad mi Čovićevac počne nešto objašnjavati o DDR u. Hahaha vrh
Pazi seljak.
Kakav je nekad Njemačka zid imala..
Hahahaha.. Dobra. Ostao je nažalost u glavama onih koji su ga i podigli
Fora je što su nas učili da se njemačka ujedinila, nije se ujedinila nego se istok pripojio zapadu, slično zvuči ali posljedice su ogromne, mislitebda se samo kod mas desila divljačka pribatizacija 'za marku' i gore je, posljedice će se još dugo osjećat
Njemacka je uvijek ovako izgledala . Nije nikakva tajma da istocna Njemacka bila desnica , gdje nije nista neobicno vidjeti i pravog Neonacistu .
Ne valja vam mapa, Potsdam je na jugo zapadu berlina a ne na sjeveroistoku
Ne valja vam mapa, Potsdam je na jugo zapadu berlina a ne na sjeveroistoku
Podjele nikad i nigdje neće prestati. Ljudima je dosadno kad je sve idealno.
Gdje su komunisti upravljali tu su sada najzesci nacionalisti.
Kod nas obratno
Padom Berlinskog zida se tek vidio koliko je zapadna njemacka bila razvijenija od istocne...
Global Times (kineski portal na engleskom) je oznacio trenutacnu njemacku vladu kao "vladu ekstremne desnice". Oni sebe zovu socijaldemokratama i zelenim ali se neprestano utrkuju ko ce vise oruzija slati u Ukrajinu i ko ce vise ograniciti pravo slobode govora i slobode okupljanja. AFD politicar je osudjen na kaznu od 13000€ jer je na jednom skupu rekao "Sve za Njamcku" sto je sud oznacio kao parolu jednog austrijskog slikara iz proslog stoljeca