Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa u Jugosloviji toliko slavljenoj su postojale specijalne skole za djecu s poteskocama u razvoju. Nije to nov "desnicarski" stav.
Nije ovo ni desnicarski stav, ni nista abnormalno. Djeca sa poteskocama u razvoju trebaju imati sami svoje okruzenje u kojem mogu uciti, u kojem ih 'bolja' djeca ne maltretiraju, u kojima oni ne ometaju nastavi ostaloj djeci, i naravno u kojoj su nastavnici bolje istrenirani da se susrecu sa jedinstvenim problemima koji proilaze iz istih
Djecu treba učiti empatiji odnosno da ne maltretiraju drugu djecu. Po tebi je to normalno
Desničari su najveća ghovna na planeti!
Imaju desničar i ekstremni desničari. Isto tako i s lijeve strane. A Afd je ekstremna desnica
Kurtcheva je to desnica, prošla su ta vremena. Ovakvima je hitler trgao svastike sa rukava i nazivao ih slaboumnim pacifistima
vas normalne po ovim fašističkim komentarima treba odmah izolovati
Gledajući tebe meni se čini da ti imaš poteškoća sa glavom !!
Ne postoje ljudska prava, to je na žalost izmišljotina
nema vise partizana da se odupru desnici koja u nas hara 30 godina. Obican smrtnik spao na to da ga Lgbt pokreti spsavaju.
Takvoj djeci treba poseban pristup učitelja (profesora) specijaliziranih za razvoj i naptedak takve djece. Običan profesor ne moze (nije naučen/sposoban) da radi sa takvom djecom i ne koristi ni djetetetu ni drugoj djeci u takvim okolnostima. Nema tu fasizma vec iskljucivo brige o djetetu koja na zalost zahtjevaju poseban pristup pedagoga. Drzavi je najlakse sve smjestiti u 1 kos i srezavati troskove.
Ovo je bilo i kod nas prije rata a ne samo kod nas nego u čitavom svijetu. Na Floridi 90tih kad sam ja završavao srednju ta djeca su išla u istu školu kao mi ali nisu bili s nama u učionicama. Imali su čak i svoje male prepoznatljive autobuse (short bases) koji su ih dobozili u školu. Specijalne škole ili dijelovi regularnih škola namjenjenih za tu djecu su i danas normalna stvar u Americi i većini svijeta.
Hahah, ja ovih medija, covjek rekao istinu, niko ne zeli imati epitet najgoreg u razredu, upravo to imaju djeca sa poteskocama u razredu..
Moze trazit ali nece dobit. Nebitno isticanje stava ovog nebitnog lika na nslovnici. Bavite se petparackim likovima i "vijestima", dosadni ste u pm.
Tuzno. Izolovati tu djecu u specijalne skole za mene je nepotrebno. Pa, i u redovnom osnovnim skolama se sa tom djecom radi individualno, tako da se ne osjecaju odbaceni, a i djeca bez poteskoca usput mogu nesto nauciti. Ovakvi fasisti mogu dobiti glasove samo na osnovu skandaloznih izjava. A, u realnosti nikakve koristi od njih.
Ako ce pohadjati redovne skole, onda mislim da se trebaju tretirati potpuno ravnopravno sa ostalom djecom, bez ikakvih popustanja.
mozak ograničen ko u sandzaklija da žena nije žena koja radja žensku djecu
Životinje koje se kreću u krdu, poput npr. bizona, najslabije, bolesne i mladunčad, drže u sredini krda, da bi ih zaštitile od predatora. Rakovi koji se brane od manti, uvijek na vrh grupe isturaju starije rakove sa tvrđim oklopom koji su otporniji na napade. Dosta toga o životu i opstanku nas priroda uči, samo je treba posmatrati.
Izgleda nikad u zivotu nisi gledao "opstanak", ne znam kako se sad zovu ti dokumentarci. Bizoni se razbjeze i onda one najslabije zaskoce gepardi pa onda hijene i lavovi na kraju dosetaju.
Poenta priče je da životinje koje žive u krdu, čoporu ili jatu, pokušavaju da urade što je u njihovoj moći da zaštite svoje slabije jedinke od predatora, a kamo li od sebe samih.
Fura se na Hiću.