Reakcija na ubistva
0

Nova poruka iz Irana o odgovoru Izraelu: Nećemo žuriti, vrijeme je na našoj strani

N. Ž.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glasnogovornik Islamske revolucionarne garde je saopštio da Iran "neće žuriti" s odgovorom Izraelu na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Haniyeha.

Državna medijska agencija prenijela je poruku Alija Mohammada Naeinija koji je rekao da je "vrijeme na strani" Irana po ovom pitanju, te da bi odgovor još mogao biti prolongiran.

"Trenutno, cionisti moraju živjeti u nestabilnosti, a odgovor Irana možda neće biti ponavljanje prošlih operacija. Scenariji odgovora nisu isti. Naši komandanti imaju iskustvo i vještinu efikasnog kažnjavanja neprijatelja i neće donijeti brzoplete odluke", poručio je glasnogovornik Islamske revolucionarne garde.

Naeini je dodao da je “cionistički režim prihvatio poraz, čak su i američki političari to priznali i još uvijek nisu postigli nijedan od svojih ciljeva”, upućujući na rat Izraela u Gazi.

Podsjetimo, Izrael nije potvrdio niti negirao odgovornost za ubistvo Haniyeha, ali je stao iza ubistva Fuada Shukra, jednog od vojnih lidera Hezbolaha. Ova ubistva su se desila dva dana zaredom, te su dovela do nove eskalacije između Izraela i Irana.