Među njima i beba
41

Novi izraelski zločin u Gazi: U napadu na školu ubijeno 17 Palestinaca uključujući četvero djece

F. H.
Screenshot
Screenshot
U posljednjem napadu na školu u Nuseiratu ubijeno je najmanje 17 Palestinaca, uključujući sedmogodišnjeg Hamada, osmogodišnjeg Mahmouda, devetogodišnjeg Moatassema, petogodišnjeg Malaka i 11-mjesečnu bebu po imenu Mamdou, zajedno s najmanje dvije žene.

Sedamnaest Palestinaca, uključujući četvero djece, ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na školu u kojoj su smještene raseljene porodice u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze.

Shuhadaa (Mučenici) iz Nuseirata, javna škola, bila je domaćin stotinama interno raseljenih porodica kada je pogođena. ranjeniu napadu, koji se dogodio u špici oko podneva, prevezeni su u obližnje bolnice, al-Awda i Al-Aqsa.

Više od jedne rakete korišteno je u području koje je bilo blizu lokalne tržnice.

Ovo nije prvi put da su izraelske snage pogodile školu u kojoj su smještene hiljade raseljenih porodica. Improvizirani kampovi i skloništa također su više puta pogođeni.

Neki od ljudi povrijeđenih u ovom napadu su u kritičnom stanju. Poznato je da nedostaje medicinskih potrepština i lijekova za njihovo liječenje i očekuje se da će broj žrtava rasti.

Vladin ured za medije u Gazi objavio je da direktni izraelski zračni napadi na školu Shuhadaa al-Nuseirat u centralnom dijelu enklave povećavaju broj pogođenih centara za raseljavanje od početka rata na 196.

“Okupacijska vojska znala je da su u školi smještene hiljade prognanika i da su većina njih djeca i žene koji su protjerani iz svojih bombardiranih domova i stambenih četvrti", navodi se.