"Madden"
9

Novi pokušaj demokrata da pridobiju mlade glasače: Tim Walz će uživo igrati popularnu videoigru

N. Ž.
Tim Walz (Foto: EPA-EFE)
Tim Walz (Foto: EPA-EFE)
Kandidat Demokratske stranke za potpredsjednika SAD-a Tim Walz bi večeras trebao održati online događaj na platformi Twitch, gdje će uživo prenositi igranje popularne videoigre Madden.

Walz će, zajedno s demokratskom zastupnicom u Predstavničkom domu američkog Kongresa Alexandrijom Ocasio-Cortez, u nedjelju kroz ovaj događaj pokušati da pridobije još glasova mladih muškaraca, demografije koja sve više "naginje" Donaldu Trumpu.

Popularna AOC je jedna od najmlađih i najpopularnijih demokratskih predstavnica u donjem domu Kongresa SAD-a, koja regularno na Twitchu održava prijenose uživo, najviše igrajući videoigre poput League of Legends.

Walz će joj se u nedelju navečer pridružiti, a cilj je pridobiti grupu mladih glasača koja bi mogla biti ključna za demokrate.

Tradicionalno, mladi glasaju za demokrate, ali sve više muškaraca, pa čak i mlađih, smatra da ih Demokratska stranka zapostavlja, pa čak i bez nekog posebnog razloga kritikuje.

Zbog toga, kampanja Kamale Harris je dio svog predizbornog programa okrenuo ka muškarcima, mada ova taktika do sad nije imala pretjeran uspjeh.

Trump je, s druge strane, izrazito uspješan među ovom demografskom grupom, što je bio znak upozorenja za demokrate. Upravo zbog toga se nadaju da će Walzov prijenos uživo, uz izbor Maddena kao videoigre, rezonirati s mladim muškarcima.