Veliki napad
59

Objavljeni snimci eksplozija nakon što je Ukrajina dronovima napala rusku flotu u Sevastopolju

F. H.
Screenshoot: Twiter
Screenshoot: Twiter
Mihail Razvožajev, takozvani "guverner Sevastopolja", rekao je u noći s 23. na 24. aprila da ruska Crnomorska flota odbija napad pomorskih dronova na grad.

"Naša flota trenutno odbija napad bespilotnog površinskog broda na vanjsku raciju. Sve gradske službe su u pripravnosti. Ostanite mirni," napisao je Razvožajev.

Razvožajev je u 04:50 tvrdio da su ruske protupodmorničko-diverzantske snage potopile jedan dron, a drugi je navodno eksplodirao sam.

Takozvani "guverner" je tvrdio da su dronovi uništeni na vanjskom prstenu odbrane i da nikakvi objekti u Sevastopolju nisu oštećeni, ali je ruskiTelegram kanal Astra objavio fotografije razbijenih prozora na zgradama u Sevastopolju.

[TWITTER]1650367823640768512[/TWITTER]

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vide se snažne eksplozije kako potresaju luku u Sevastopolju, a u toku dana će biti više informacija da li je napad bio uspješan.

Sevastopolj je matična luka ruske crnomorske flote, a nalazi se na okupiranom Krimu. Rusija ga je zauzela 2014. godine. Crnomorska flota je već pretrpjela velike gubitke u ratu kada joj je potopljen admiralski brod krstarica "Moskva".