Zahvalio se agentima
38

Oglasio se Donald Trump nakon pokušaja atentata, pojavit će se brojna pitanja za Tajnu službu

I. Sa.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši američki predsjednik i kandidat na narednim izborima Donald Trump zahvalio se američkoj tajnoj službi i drugim službenicima za provođenje zakona nakon očiglednog pokušaja atentata dok je igrao golf u West Palm Beachu na Floridi.
"Odrađeni posao je bio apsolutno izvanredan", napisao je on na mreži Truth Social.

Zahvalio se svima na lijepim željama i jer su bili zabrinuti za njega.

"Ono što je najvažnije, želim da se zahvalim američkoj tajnoj službi, šerifu Ricu Bradshawu i njegovoj kancelariji hrabrih i predanih patriota, kao i cijeloj službi za provedbu zakona na nevjerovatnom poslu koji je danas obavljen u Trump International", poručio je Trump.

Nešto ranije je objavio saopćenje u kojem je poručio kako se nikada neće predati te da je na sigurnom.

"Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati", naveo je on.

Podsjetimo da se prije nekoliko sati desio incident nakon što je ispaljeno nekoliko metaka blizu Trumpovog golf terena u West Palm Beachu na Floridi.

Službe sada ovo posmatraju kao pokušaj atentata. Objavljeno je i ime osumnjičenog, a radi se o Ryanu Wesleyu Routhu.

Mediji navode da je čekao Trumpa u grmlju, kada su ga agenti Tajne službe uočili. Navodno je ciljao na njih te je jedan od agenata pucao na njega.

Nakon novog pokušaja atentata na Trumpa, postavit će se nova pitanja o Tajnoj službi i snagama reda, smatra analitičarka Julia Manchester.

Napominje kako će se mnogi zapitati kako je moguće da je njegov život ponovo ugrožen te kako bi se mogli u javnosti govoriti o većoj kontroli oružja.