Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi poceli cjepkati...pa sto Orbane od Srbije ne trazis Vojvodinu ?
Zato sto Srbija trenutno nije u ratu koji gubi. Trazice i Poljska svoj dio kolača
@opala1, ali gubi i Rusija
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Što mi poznato ovo... Kao da sam negde već čuo ovaj narativ...
Ni sekunde ne čekati, napraviti putokaze za Mađarsku i lijepo ih sve isporučiti Orbanu u Mađarsku , pa nek se međusobno poslije bakću koliko žele..
10% mađara i Orban hoće da je Mađarska, a ša je sa resto 90%? Hahahahhaha
nisu napisali da je u ukrajini od 1013. ukinut svaki jezik osim ukrajinskog i zabranjeno političko djelovanje manjina.
Separatist i straini nacionalisti koji prave ovakve probleme, kao što su i neki u Bosni, i ne zaslužuju prava.
Tako su Bosancima prije 150 godina. Pokloni krst. pokloni križ. Možemo li, možemo li, fin je zlatni je, to je samo ukras, i onda bam. 1908. konverzzia počinje. 1992. Bosanac ne zna da je Bosanac. Kaže ''nisam''.
1859. Servijanci u Sarajevu osnovali ''Prvo društvo za širenje serbskog imena''. Imamo dokumente uokvirene i izložene. Zamisli kaže postoje 100 km istočno, a niko nikad nije čuo za njih. Ravnice današnje Srbije prije baruta bile potpuno nenaseljene. Nije jednog objekta bilo na njima niti bi mogao opstati 2 dana. serv1n je status obespravljenosti pojedinca u robovlasničkom sistemu. Osmanlije. Smederevački Sandžak (od 1818-1915 Servia). Kaže Bosanka Lana ''Servijanka 1818''.
Orban bi da se širi, pomalo na sve strane.
Jel Orban gledao domachi igrani film Iskushavanje djavola?! Nije, izgleda!
To su vec uradili u Rumuniji i Srbiji. Madjari u Erdutu i Vojvodini imaju posebna prava i dvojno drzavljanstvo. Trazili su isto i u Slovackoj - ali tu nisu imali moc ucenjivanja i Slovaci su glatko odbili. U Ukrajini imaju problem brojnosti, nema ih procentualno dovoljno kao u Rumuniji i Srbiji (i Slovackoj), ali ce sigurno da pritiskaju. Posebno ako Poljska, kao najveca zemlja Visehradske grupe, uleti sa svojim zahtevima. Jer Poljake nece smeti niko da odbije, sa njima nema zezanja.
Konstitutivnih 5%, pocinje uvaljivanje novog "Daytona"
Neda crv mira djaba je
Ista skola svih agresora.
srpska škola :)
Je li mu Plenki šapnuo reformu na uho, ili je Čović u pitanju?
da vidim imali muda i to u rumunji da uradi
Kasnis nekih 20 godina. Madjari u Erdutu vec imaju specijalni status - na terenu je mirno, sve ide glatko, ali politicke tenzije su konstatno prisutne. Problem su, verovali ili ne, zapravo, opet Srbi. Jer su Rumuni Srbima dali bogaoca prava i ustupaka - kulturu, crkvu, ekonomiju - sve sem dvojnog drzavljanstva. Madjari su onda shvatili da oni mogu da dobiju sve isto sto i Srbi plus dvojno drzavljanstvo.
Ukrajinci bi da se svi koji zive u Ukrajini dozivljavaju Ukrajincima, a skoro 30% populacije (prije svih ovih budalastina) I'm uopce nije govorilo ukrajinski (ni kao maternji, ni kao jezik komunikacije). Uvijek su imali problem da prihvate znacajan postotak manjina i da im priznaju prava. I onda naravno slijedi kuknjava kad svi prepoznaju priliku i pocnu traziti ta prava.
U Rusiji je preko 50% populacije niti su Rusi niti im je ruski maternji jezik. Sto Putin njima svima ne da prava za koja se lafo bori u Ukrajini? Pocisti svoje dvoriste u tudjem nemas sta da trazis.
Veliko zlo je ovaj Orban.
Lešinari.