Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na osnovu cega je NATO homogen? Na osnovu vojne mega dominacije SAD-a, koji spreman bombardovati i samu clanicu NATO-a, ako ne plati reket. U ovom trenutku, placa ga citava EU. I to dobro.
Nema veze BRICS bar ne laže kao EU ispunite ovo pa ono pa kad sve ispunite onda kažu dvije parade ponosa godišnje pa i to ispunili oni kažu e sad nas smijete pitati možete li u EU.
ocito nikada nisi bio u EU .... uređen sistem ... koliko toliko ... I svi idu gore i rade i zarade pare... ko ide u Kinu, rusiju, indiju da radi i zaradi ...svi na zapad a svi ga pljuju
EU salje novac iz fondova, investira i sl.
Ne može to bez Dodika uspjeti nikako. Hoće li biti kakvog šatora da im pokaže i svoje glasovne mogucnosti?
Da ih pocijepa Mitrom Mirićem Ratatata Hahahaha
Harmonicnije nego BiH
Doslo vreme da snjoke smisljaju sale za jedan savez koji menja istoriju. Koliko je cudna ta nacija kojih ima jednako kao ulica u Sangaju ili Moskvi. Vas najveci domet informacija je Klix.
Brics postoji 18 godina, kad je odrzan prvi samit Dodik se vozio u americkom transpoteru na ustolicenje i plovio na americkom nosacu. I gdje dosao da obeca narodu da ce ici u brazil rusiju indiju jar na privremeni rad samo da ukinu dolare i eure ali da ih on uspije zamjeniti u bricse, narod i onako nema za kifle.
I njih će prevariti! Stara je to varalica.
SDA botovi se svrstali uz negatore g.cida kao i izvrsioce, jer bitna je stranka kako Bakir kaze postali su najveci promotori BRICSa.
Svi osim srbijanskog klixa prenijeli vijest o 20 miliona eura od EU za poplavljena područja.
BRICS je G7 sa Aliexpressa.
Zasto se ne bi saradjivalo i sa ovim savezom?Niko nije sugav,a mi ne trebamo birati ako mozemo imati neke koristi,a mozemo sigurno.Treba biti otvoren za ekonomsku saradnju sa svima.
Polako sa analizama.Tek su konji potkovani.Trka još nije ni počela.Na jenki mustanga ne bi se kladio ni sa deset feninga :D
ovaj savez je samo vreijeme kad ce se raspast.A sve ove zemlje vec odavno imaju ekonomsku suradnju i zato zapadne zemlje ne vide nikakvu opasnost od ovih zemalja.Samo primjer da Brazil 60% svoje ekonomije je u rukama Eu i Usa
Nista se to ne moze porediti sa amerikom, amerika svima u svom savezu moze lupiti šljagu i narediti a ovi ne mogu to..amerika je jedina svjetska neprikosnovena supersila, bdp i takvi podaci to je samo za blečke, treba gledati gdje su stvarni centri moci.
Toliko su super sila da su Japan i Kina vlasnici americkog duga.
Pa kako tako? Rusofili čitav dan ovdje malterišu, ubiše se od klofanja komentara u smislu: Rusija je zakon, Brics jači od G7, znaš ti kolika je Rusija uopšte itd.
Kad Turska uđe u BRICS, izlazi iz NATO.
Zato je u NATOu harmonija, jedni saglasni sa slanjem oruzija prema Ukrajini drugi ne, Turska nabavlja oruzije malo od Rusije malo od USA pa onda na samit BRICSa... jedino gdje je NATO saglasan je slanje oruzija prema Izraelu kako bi se sa zemljom sravnio Liban i Gaza
G7 za sirotinju