Kao vojska
155

Pogledajte šta je sve zaplijenjeno kod terorista sa sjevera Kosova

F. H.
Screenshoot: Facebook/ Koha.net
Screenshoot: Facebook/ Koha.net
Objavljen je snimak na kojem se vidi oprema koju je policija Kosova zaplijenila tokom provođenja protivterorističke operacije protiv grupe koja je izvršila ubistvo jednog kosovskog policajca.
Na objavljenom snimku vide se vozila koja uključuju veći broj džipova i dva četverotočkaša, maskirne uniforme, automatske puške, veliki broj protivoklopnih sistema, novac, snajperi, mitraljezi i minobacači sa velikom količinom municije. Ova oprema ukazuje da se radi o organizovanoj i ozbiljnoj terorističkoj organizaciji koja djeluje na sjeveru Kosova.

Ministar Xelal Svecla je naveo kako je zaplijenjeno: jedni teško oklopno vozilo, 24 džipa, dva četverotočkaša 4x4, osam protivpješadijskih mina, 29 zolja, granate za minobacače, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, 21 pancir, tri drona, 15 noćnih dalekozora, 32 radioveze, 115 vojnih uniformi, 6 satelitskih karti, tri topografske karte, 23 maske, 32 pametna telefona, 32 sim kartice.

Video pogledajte OVDJE.

Osim vojne opreme zaplijenjene su i velike količine prve pomoći, konzervirane hrane, lopata i krampi, motorki, više od 20 mobitela.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xelal Svecla rekao je da se u oružju koje su zaplijenili na sjeveru nalazi oružje koje je 2021. godine bilo u posjedu srbijanske vojske.

Svecla je potvrdio medijima da je plan terorista propao, dok je rekao da su trojica napadača ubijena, a šestorica terorista nalaze se na liječenju u bolnici u Novom Pazaru. Ministar Svecla je od Srbije zatražio da izruči teroriste.