Poznat identitet
0

Predložen pritvor za uhapšene u akciji u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 80.000 KM

F. H.
Foto: Tužilaštvo BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Tužilaštvo BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Iz Tužilaštva BiH su saopćili da je prema Sudu BiH upućen prijedlog za određivanje pritvora uhapšenim u policijskoj akciji "Market".

Pritvor je predložen za osumnjičene Slavena Radinkovića, Jovana Šumana, Borisa Grujića, igora Zarića i Damjana Tepića, svi rođeni u Banjoj Luci.

Pritvor za osumnjičene predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su  se osumnjičeni organizovali i bili članovi grupe, te u namjeri stjecanja protivpravne imovinske koristi, vršili krivična djela neovlaštenog međunarodnog prometa opojne droge kokain, sa područja zemalja EU na teritoriju BiH, sa ciljem distribucije i prodaje na području grada Banja Luke.

Prilikom realizacije akcije, zaplijenjena je količina od oko kilogram kokaina.