"Bez ironije i šale"
141

Putin odgovorio na Bidenove tvrdnje da je "ubica": Želim mom kolegi dobro zdravlje

V. K.
Putin se oglasio dan nakon Bidenove izjave (Foto: EPA-EFE)
Putin se oglasio dan nakon Bidenove izjave (Foto: EPA-EFE)
Nakon posljednjih izjava američkih zvaničnika o miješanju Rusije u američki izborni proces te tvrdnjama Bidena da je Vladimir Putin "ubica", oglasio se i ruski predsjednik te komentirao navode iz SAD-a.

Na pitanje ruskih novinara da komentira posljednja dešavanja između SAD-a i Rusije te povlačenje ruskog ambasadora iz Washingtona, Putin je naglasio kako će Kremlj sarađivati sa SAD-om samo u stvarima za koje smatraju da su korisne.

"Američke vlasti njeguju odnose sa Rusijom samo u onim oblastima u kojima to njima odgovara. Oni misle da smo mi poput njih, ali nismo. Naši genetski, kulturni i moralni kodeksi su različiti. Radit ćemo s njima, ali samo u područjima koja nas zanimaju i pod uslovima koje smatramo povoljnim", rekao je Putin.

Nakon toga, ruski predsjednik osvrnuo se i na navode Joea Bidena koji je u intervjuu za ABC News izjavio kako je Putin "ubica" te da će platiti za miješanje u predsjedničke izbore u SAD-u.

"Kada osuđujemo druge ljude ili ocjenjujemo druge države, nacije, uvijek vidimo svoju suštinu u drugoj osobi", rekao je Putin i nastavio.

"Što se tiče izjava mog američkog kolege. Šta bih mu rekao na to? Rekao bih mu: 'Ostani zdrav'. Želim mu dobro zdravlje, kažem to bez ironije i šale", zaključio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.