OceanGate
1

Radnica kompanije objavila snimak spuštanja podmornice u okean: Posljednji trenuci pred nestanak

V. K.
Dok spasioci i dalje tragaju za podmornicom koja je nestala na putovanju do olupine Titanica, mediji su objavili video koji je na društvenim mrežama postavila zaposlenica kompanije OceanGate, a na kojem se može vidjeti i podmornica za kojom se i traga.

Naime, 22-godišnja zaposlenica kompanije OceanGate Abi Jackson, ujedno kompanije koja je i vlasnik podmornice, objavila je videosnimak u kojem se može vidjeti kako se podmornica spušta u okean.

"Posmatranje podmornice dok se spušta ka Titaniku", napisala je Jackson.

Mnogi korisnici TikToka komentirali su njenu objavu te su poručili kako videosnimak zapravo predstavlja "sekunde pred katastrofu".

Također engleski mediji ističu kako je Jackson ranije snimila i jednog od putnika iz podmornice Paula Henryja Nargeoleta koji je snimljen kako sjedi na boku čamca te maše prema kameri.

Nešto kasnije Jackson se oglasila na Instagramu te je zahvalila svima koji su joj poslali poruke podrške te je poručila kako se nada da će putnici biti pronađeni.

U podmornici se nalazi ukupno pet osoba, a procijenjeno je kako im je ostalo kisika za još nekoliko sati, tačnije do 13 sati po centralnoevropskom vremenu.