Instaliran mitraljez
40

Ramzan Kadirov optužio Elona Muska da je daljinski isključio njegov kamionet Tesla Cybertruck

F. H.
Tesla Cybertruck u vlasništvu Ramzana Kadirova
Tesla Cybertruck u vlasništvu Ramzana Kadirova
Ramzan Kadirov, moćni čelnik ruske Čečenske Republike, optužio je Elona Muska u četvrtak da je onesposobio Tesla Cybertruck za koji je tvrdio da ga je prošlog mjeseca dobio od milijardera.

Kadirov, koji Čečenijom vlada željeznom rukom više od 17 godina, u augustu je podijelio videosnimak na kojem se vozi u električnom vozilu s nečim što je ličilo na mitraljez na krovu.

Kadirov je rekao da je dobio vozilo od Muska, što je vlasnik Tesle na svojoj društvenoj medijskoj platformi X nazvao lažima.

"Sada, nedavno, Musk je daljinski onesposobio Cybertruck. To nije lijepo za Elona Muska. On od srca daje skupe darove, a zatim ih daljinski isključi", rekao je Kadirov u objavi na svom Telegram nalogu.

Cybertruck je električni kamionet, koji je prvi put predstavio američki proizvođač automobila Tesla 2019., prije nego što je krenuo u proizvodnju prošle godine.

Kadirov je u svojoj objavi na društvenim mrežama ustvrdio da je vozilo koje je dobio korišteno u borbi i poslano u Ukrajinu, gdje se "odlično pokazalo".

Sin bivšeg pobunjeničkog ratnog zapovjednika, Kadirov je sada jedan od Putinovih najglasnijih pristaša i dugo je sebe nazivao predsjednikovim vojnikom. 47-godišnji čečenski vođa kaže da je rasporedio hiljade vojnika kako bi pomogao Kremlju u njegovoj ofanzivi na Ukrajinu.