Djeca u kritičnom stanju
82

Sirijac u Njemačkoj izazvao požar u dvije zgrade pa se kombijem zabio u market, 31 osoba povrijeđena

N. Ž.
Foto: X
Foto: X
Neimenovani državljanin Sirije (41) je u njemačkom gradu Essenu napravio haos u subotu navečer, kada je izazvao požar u dvije zgrade, a onda se kombijem više puta zabio u lokalni market.

Njemački mediji javljaju da je sve počelo oko 17 sati, kada je krenuo požar u jednoj od dvije zgrade koje su mu bile meta.

Ubrzo je isto uradio u drugoj, a dok su nadležne službe reagovale, ovaj 41-godišnjak je krenuo u drugi dio grada, gdje se kombijem više puta zabio u lokalni market.

Kada je krenuo ka drugoj prodavnici, naglo se zaustavio i iz kombija izašao s mačetom. Prema pisanju Bilda, prestravljeni građani koji su se našli na ulici gađali su ga raznim predmetima kako bi ga držali na distanci.

Srećom, ubrzo je reagovala policija koja ga je uspjela zaustaviti prije nego što je mačetom napao nekoga od prolaznika. On se nalazi u pritvoru i danas bi se trebao pojaviti na sudu. Motiv je, zasad, nepoznat.

U požarima je ukupno povrijeđena 31 osoba, a na društvenim mrežama se dijele dramatični snimci roditelja koji kroz prozore svoju djecu predaju vatrogascima. Dvoje djece je u kritičnom stanju, pišu njemački mediji citirajući lokalnu policiju.