Komentari (241)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zbog vehabizma, talibana, isila, radikalizma, ispasta ostatak muslimanske populacije u svijetu...
Da se razumijemo, burke i nikabi nisu nikada bile islamska tradicija, niti sunnet poslanika a.s. Ali stvar je sto zabranjujes elementarno ljudsko pravo, jedno je narediti da moras skinuti prilikom identifikacije ili registracije za dokument, a drugo potpuno oduzeti pravo na necije vjersko uvjerenje. To je isto da casnim sestrama zabrane da se pokrivaju ili shikima da nose turban
kad je švica zabranila onda je to njihovo pravo ali neka tamo šri lanka gdje ne mješaju maltu i ne kreče stanove, đeš tooo...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Kako god okrenuli, burka je samo jos jedan nacin ugnjetavanja zena. Svako neka moze izabrati svoje, bez zabrane, ali cinjenica je jos uvijek cinjenica. Da Bog to zeli, radale bi se spakovane ispocetka.
@Shwe u svakoj religiji žena ima manja prava od muškarca. Svaku religiju je "pisao" muškarac. Islam prednjači u odnosu na druge po pitanju žena u ugnjetavanju. Ove burke upravo žene nose jer to traže njihovi muževi, ekstremni i radikalni. Veoma mali broj žena je koje to rado nose.
pitam se ,zašto gospoda iz klix-a,dozvoljavaju komentare na ovakve teme,nije bitno o kojoj vjeri je tema,ovakve teme samo više i više pobuđuje nacionalizam,...zašto se popovi žene,zašto u katolika postoji celibat,zašto neko nosi burku,zašto hindusi smatraju kravu svetom,itd,itd,itd,dajte ljudi manite se čorava posla,vidite da nas vlast svjesno ubija,a mi ih još i plačamo za to,razmišljajmo kako preživjeti ove,, igre prijestolja,,...
Nevjernici i sotonisti (među kojima su i srpčad) se boje Islama časnog.......
Što se Kjafiri sikiraju za prava muslimanskih žena . Sve smo to imalo u Bosni i te zabrane. I ništa sve se vratilo i još onako kako Allah dragi kaže nema prisile u vjeri . Neka sam odluči hoće li biti vjernik ili nevjernik. I u Bosni vidiš i pokrivena od glave do pete i minić što kraći,i sad one helanke da bog dragi sačuva
Ova fašistička odluka me je podsjetila na masakr koji se desio 1990 godine, 30 tamilskih militanata ulazi u džamiju u Kattankudiju i sa ledja masakriraju nedužne muslimane koji se prostiru u molitvi. Prije dvije godine su išli redom i spaljivali kuće, dučane i linčovali, sve pod izlikom "borbe protiv terorizma" ne postoji dan u kojem bogohulnici ne napadaju muslimane, napadi neće stati dok muslimani ne ojačaju, kao Jevreji nekoć, a onda.
Kada sretnem neku sa burkom, cijeli dan mi se pokvari. Gledao sam jednom u SSC u restoranu tri takve utvare, sjede i ručaju. Radilo se o našim ženama. Podignu malo onaj donji dio i stave zalogaj. Pa zašto uopšte izlaze u javnost? Ja takve žene smatram bićima na nivou domaće životinje.
Koje si ti smeće od čovjeka. Neka radi ko sta hoće i kako hoće.. Tebi nebi bio problem sa se neko tako nosi ako je to modni trend problem je sto je to povezano sa islamom odnosno nekom kulturom. Ti si jedan obični ksenofobni idiot
U BiH treba kamenovati za nenosenje burke
Samo ruši i ne žali, treba to dotjerat u red. Udrite ih i ne žalite!
Niqab = vjerski ekstremizam, vjerske skole nisu skole nego marine za ispiranje mozga
Vidi odurnih prikaza, narvno svuda zabraniti kome nije pravo neka seli u saudiju
...pa očekujte milost Gospodara svjetova ili nove sojeve korone i zemljotrese(Birajte menú).Od svih bolesti društva najveći vam je problem intima žene mislimanke .
Inace najveci problem danasnjice je burka i zene pod nikabom. Svasta...
Bilo koja drzava da je u pitanju zabraniti, samo zbog ovi danasnji kamikaza ne znas ko ti ide u susret
u Iraku se jako malo zena pokriva
Kad sam radio u Turskoj, sprijateljio sam se s jednom djevojkom iz Pakistana, koja je nosila burku. Za tih pola godine druzenja,ja je nikad nisam vidio. Uvijek sam se pitao koje joj je boja kose ili kako izgleda. Njena prica,njen zivot u Pakistanu,vjera, ocarala me i zaljubio se. Jednog dana skinula je burku i u tom trenutka ja nikad u zivotu ljepsu djevojku nisam prije vidio. Kako je samo lijepa. Ni najljepse misice svijeta ne mogu se snjom poredit.
jesi dero bar?
I sta je bilo kad si se probudio🤣🤣🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U Šri Lanki živi oko 2 miliina muslimana, gdje nađoše 1000 medresa? Znači da svako selo ima svoju medresu, posjećuje li muslimanska omladina i jednu drugu školu?