Šokantni detalji
35

Sve je priznao: Sin poznatog glumačkog para ubio pa raskomadao hirurga

B. H.
Na Tajlandu je uhapšen Daniel Sancho Bronchalo (29), sin poznatih španskih filmskih zvijezda Rodolfa Sanche i Silvije Bronchalo, zbog sumnje da je počinio brutalno ubojstvo nad kolumbijskim hirurgom Edwinom Arriete Arteagom (44), na popularnom turističkom otoku Koh Phagnanu.

Osumnjičen je da je pažljivo isplanirao ovaj zločin i potom pokušao prikriti tragove.

Sancho, koji je također poznat kao kuhar s YouTube kanalom, suočava se s ozbiljnim optužbama za ubistvo s predumišljajem i skrivanje tijela, a kazna može biti čak i smrtna.

Na otpadu na Koh Phagnanu pronađeni su dijelovi tijela žrtve u plastičnim vrećicama. Iako su dijelovi tijela već bili otkriveni, Sancho je prijavio nestanak Edwina Arriete Arteage. No, kasnije je priznao svoje zlodjelo, priznajući da je ubio i raskomadao Arrietu, a potom odbacio dijelove tijela u more i smeće. Uprkos priznanju, Sancho poriče da je zločin isplanirao unaprijed.

Policija je istakla da su žrtva i osumnjičeni imali prijašnji kontakt prije dolaska u Tajland, no motivi zločina ostaju nejasni. Sancho tvrdi da je bio u romantičnoj vezi s Arrietom, ali je pokušao prekinuti tu vezu, što žrtva nije prihvatila. Također je izjavio da je osjećao da je žrtva njegovim postupcima postala opsjednuta.

Policija je potvrdila da su snimci sigurnosnih kamera zabilježile dvojicu muškaraca kako se kreću zajedno na motociklu prije ubistva. U kasnijim istraživanjima, Sancho je odveo policiju na sedam mjesta gdje je, prema njegovim tvrdnjama, odbacio dijelove raskomadanog tijela žrtve koje je sakrio u plastičnim vrećicama.

Šef regionalne policije je također izjavio da su prije samog zločina primijetili Sancha kako kupuje nož, vreće za smeće i čistila.