Otrovne strelice
0

Tenzije na granici i dalje visoke: Rusi zbog bjeloruskih vojnika ponovno izvrijeđali vlast u Kijevu

V. K.
Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova osvrnula se na upozorenja Kijeva u kojima se naglašava da se bjeloruski vojnici moraju povući s granice.

Između ostalog, Zaharova je rekla kako su ovakvi zahtjevi neprihvatljivi, a tim povodom uputila je i niz uvreda na račun zvaničnika Kijeva.

"U pozadini stalnog podsticanja ukrajinske hunte, a što prvenstveno dolazi od zapadnih političara, niko pri zdravoj pameti neće ozbiljno shvatiti uvjeravanja kijevskog režima da ne postoji, kako je rečeno, namjera da se preduzimaju neprijateljski koraci u odnosu na bjeloruski narod", rekla je.

Poručila je i kako je Zelenski odvojen od stvarnosti.

"Svojim koracima na jačanju odbrane granice s neonacističkom Ukrajinom, bjeloruski saveznici svjesno ispunjavaju svoje obaveze. Mi to visoko cijenimo", poručila je.

Opisala je i vlast u Kijevu kao kriminalnom.

"Čini mi se da je sve postalo očigledno čak i onima koji su bili generalno skeptični prema našim upozorenjima. Očigledno se pokazala kriminalna priroda kijevske klike, njena sklonost avanturama, kako vojnim tako i terorističkim", zaključila je.