Intenzivira kampanju
15

Trump dolazi u najpopularniji podcast na svijetu, želi što više glasova mladih

N. Ž.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump bit će gost podcasta Joe Rogan Experience. Ovo je najpopularnija emisija ovog tipa na svijetu, a epizoda će biti objavljena 25. oktobra, manje od dvije sedmice do predsjedničkih izbora.

Joe Rogan je, inače, komentator i voditelj na UFC-u, ali je daleko popularniji kao voditelj podcasta koji ima više od 2.000 epizoda.

Inače je imao pravilo da ne zove političke kandidate, posebno tokom predizborne kampanje, ali je izrazio želju da u emisiji ima i Trumpa i Kamalu Harris, njegovu protivnicu.

Ipak, čini se da je Roganov poziv prihvatio samo bivši predsjednik, te će se 25. oktobra pojaviti u epizodi za koju se očekuje da bude jedna od najgledanijih u historiji ovog podcasta.

U prosjeku, jednu epizodu podcasta JRE gleda više miliona osoba, a brojke dostižu i desetine miliona, u zavisnosti od gosta.

Brojni analitičari smatraju da bi ovim potezom Trump mogao značajno profitirati među mlađim glasačima, koji još uvijek preferiraju Kamalu Harris.

Također, Rogan je samo još jedan u nizu podcasta gdje je gostovao Trump tokom ove predizborne kampanje. Bio je gost Loganu Paulu, Adinu Rossu, Andrewu Schulzu te Patrick Bet-Davidu, između ostalih.