Komentari (418)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako zavladati drzavom nego sto vise zaglupiti narod, po starom receptu. Nego hajde sad sa sultanom u kameno doba, pa kad ga na kraju izvadi, narod ce cetveronoske hodati.
Turska se ovim pridruzuje najkonzervatiznijoj zemlji na svijetu tj. Saudijskoj Arabiji. Koliko znam Saudijska Arabija jos uvijek koristi lunarni kalendar za razliku od ostatka svijeta koji koristi solarni kalendar. Zamislite te sve bajne strucnjake sa fakultetskim diplomama koji jos uvijek misle da je zemlja ravna ploca i da je covjek nastao od blata... Naprijed u srednji vijek.
@at3ist Ne piše Darwine. piše "Zemlju smo Vam učinili ravnom". To je isto ko kad ti se pogledaš u ogledalo i učini ti se da nisi majmun, a ustvarnosti si majmunčina
@starboy OK. Ako ne misle da je zemlja ravna, znaci da znaju da je okrugla i da se krece oko Sunca. Zasto onda primjenjuje "lunarni kalendar" u Saudijskoj Arabiji, kad sav svijet koristi solarni kalendar, koji je precizno izracunat od strane astrofizicara. På "Hidzri" tj. lunarnom kalendaru ljeto padne u isto vrijeme jednom u 33 godine. Ne mogu se dogovoritini ni kad pocinje bajram. Cija tvrsnja je retardirana dalo bi se diskutovati..
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kad vidiš turke bude ti jasno da kod njih evolucija nikad nije ni bila. Stoga podržavam.
Ah... majmuna...
Cek malo, pa i teorija evolucije, a i Kur'an kazu da je sve krenulo iz "blata ustajalog"... Od tada, pa do danasnjeg homo sapiensa vjerovatno se desilo nesto, pa mozda i zajednicki predak sa majmunom? Darwin uopce nije sporio da je ovaj svijet Bozije djelo, naprotiv, on je bio religiozan covjek. Razlika izmedju evolucionista i kreacionista jeste u tome sto kad se kaze "Bog stvara" prvi to zamisljaju kao proces koji traje milionima godina, a drugi kao zamah carobnim stapicem.
Ko je poceo rat :D
Teorija evolucije je zastarjela, došla je istina,nestala je laž. Svakom normalnom čovjeku je ovo uredu bio kršćanin, musliman... sem ateisti i onom koji je na papiru kršćanin, musliman.
Matematicki dokazano da ima vise vjerovatnoce da postoji Bog nego da je covjek nastao od majmuna. Ako vec vjerujete u "nauku", onda je logicnije vjerovati u Boga, nego da je nesto samo nastalo. LP POYYYYY
pa teorija evolucije i ne kaze da je od majmuna nastao....vec od odavno nepostojece vrste.. ne radi se o simpanzi ili gorili.. prvo malo provjerite procitajte pa onda govorite... a za religiju jedina koja se moze uzeti za realnu i logicnu je religija mesopotamije koja i nije prava religija ali od nje poticu sve ove religije koje normalno postujem ali koje se nazalost skoro niko ne pridrzava.. samo to sto negiras sve automatski te pravi da nisi pravi vjernik.. vjera i nece da si slijep
Zar stvarno ima raje koja misli da su nastali od majmuna, bez uvrede...
Naučna teorija, ne znači isto kao tek neka ideja. Naučne teorije su dobro utemeljene sa dokazima. To je velika razlika naučne teorije i vjerskim pricama. Pročitaj kad Darwina.
vec sam jednom napisao.. pametan covjek ne misli ne radi se o majmunima -.- ne zasluzujes minuse posto ti je komentar ipak na mjestu. svako ima pravo da misli sta hoce ali cak i ako vjeruje neko u evoluciju nek bar procita knjigu i vidi da se ne radi o majmunima.. isto to i govorim vjernicima.. procitajte svete knjige.. ne samo svoju nego sve i vidicete da su najljepse knjige koje postoje.. ja kao nevjernik vam govorim. zato se u islamu zove ucenje a ne moljenje..naucite i budite pametni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa mogli su ukinuti i skole komplet. U nastovnom programu ima toliko toga kontroverznog i neobjasnjenog. Npr dualna priroda svjetlosti, zakrivljenost prostora, kvadratura kruga, sirenje svemira...jednostavno da se uci samo o blatu i kamenovanju sejtana. Tu nema kontroverzi.
Kamen i direktno u vugla.
Katastrofalna greška!!! Nepotrebna i apsurdna odluka!
plemenska govna primitivna
i ne treba da uče. čovjek je evoluiorao samo toliko da mu je smisao života da bude jači i da tlači
Evo Srbija hoce da ukine, Turska ih slijedi a Saudijci prci krenuli. Nije krv voda, vidi se da je to ista pamet :)
Pored mnogih korisnih, najgori i najstetniji pronalazak, ako se pronalaskom moze tretirati, je izmisljanje religija. Gore su i opasnije od svake vrste oruzja, a nastale su iz namjere da pojedinci manipulisu narodima.
jadna majko... tamo gdje su ovi i ovakvi najglasniji i najpametniji ne sluti na dobro... kada će oni koji nisu vecina u turskoj, saudijskoj arabiji isl. ostvarivati svoja prava kao npr. turska ili grcka manjina u njemackoj ili austriji? o tome trebaju razmisliti
Svi cemo odgovarati za svoje rijeci, djela i ubjedenja, sjetit cete se ovog komentara kada budete selili na Onaj svijet aBd. Samo tada je kasno ;)
Onaj, s'velikim O, svijet.
@MusaKesedzijaIsBack ti si vec najebo kolko si glup