Objavljeni snimci vatre
0

U borbama sa Hezbolahom ubijeno pet izraelskih vojnika, navodno uništeni i tenkovi

F. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
U toku noći sa srijede na četvrtak došlo je do žestokih borbi između pripadnika izraelske vojske i boraca Hezbolaha na jugu Libana. Prema izvještajima izraelskih medija poginulo je najmanje pet vojnika IDF-a.

Libanski Al-Manar navodi da su se borci Hezbolaha s izraleskim trupama i to elitnim jedinicama sukobili u gradovima Al-Qawzah i Ramya.

Izraelski mediji su priznali da je u borbama poginulo 5 vojnika, povezanih s brigadom Golani. dodajući da su borci brigade Golani, dodajući da su borci ove brigade od početka sukoba pretrpjeli veće gubitke.

Hezbolah je također gađao tenk Merkava u gradu Ramya, ubivši ili ranivši sve cionističke vojnike u njemu. Objavljen je i snimak na kojem se vidi navodno tenk u plamenu.

Vojni mediji Hezbollaha izdali su saopćenje u kojem su objavili da su borci Islamskog pokreta otpora u četvrtak, 17. oktobra 2024. godine , u 00:50 sati, gađali tenk Merkava u Mount Labbounnehu navođenim projektilima. U saopćenju se dodaje da je tenk izgorio, a da su svi vojnici u njemu poginuli ili povrijeđeni.

U posebnom saopćenju su naveli daje u 2 sata poslije pomoći u istom području pogođen i uništen i drugi izraelski tenk.

Iz Hezbolaha su naveli i da su bombardovali grad Safed i izvršili napade na mjestima gdje su se okupljali vojnici zraelske vojske.