Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uzasna smrt. Znas da umires i da ti je doso cas. Mogu mislit uzvikaa u avionu :(
Gledam sada po netu snimke vrti se avion i to poprilicno dugo prije pada vjerovatno ostao bez uzgona ne znam. Nikada nisam vidio da se avion onako vrti prije pada i mogu misliti kakav je uzas vladao u tim momentima. Uzas i velika tragedija.
Tragedija sta ces. Nadam se da neko nije nastradao na zemlji prilikom pada jer izgleda da je pao u naseljeno mjesto tako barem djeluje.
Iz druge ruke - nisi zanimljiv a ovo nije za ismijavanje.
Nazalos pao je u naseljeno mjesto na vise kuca. Ima i snimak na Radio Sarajevo dosta duzi.
Dozivjeti i prezivjeti kraksu sa bilo kojom letjelicom je stvarno obiljezje za citav zivot i osjecaj prije udara u tlo je podsjetnik za citav zivot ako prezivis Ovdje je bio olujni vjetar koliko se vidi na snimcima i znacemo za par mjeseci pravi uzrok udesa.
Meni je ovo najveci strah, mrzim letenje.
Sansa da stradas u avionu je 1:11,000,000 a u autu 1:5000. I ja se plasim letenja, ali realno prerijetko padaju avioni
nikakve inovacije zadnjih 50 godina nisu napravljene u avioindustriji da se zaštite putnici prilikom avionesrece. Ima načina da se naprave inovacije ali izgleda nikom nije u interesu.
Nema te inovacije a neće je ni biti narednih 300 godina, da udaris brzinom od 700km/h u zemlju u metalnoj napravi teskoj 200 tona punoj kerozina
Sve izmislise ali jos padobran za avion nisu, ili nesto sto ce ublaziti pad i sl
Rade na tome, dva padobrana koja bi se u slucaju problema otvorila i lagano spustila avion na tlo. Mozda kad bi drzave manje u vojsku a vise u takve stvari bilo bi nam svima ljepse.
Boze Sacuva
bože ne sačuva
Koliko moraš biti tup pa ući u avion da bi neko profitirao tvojom naivnošću
Ti vjerujem jos uvijek konjem putujes. Ako vozis auto, treba da znas da je mnogostruko veca sansa da ces stradati u autu nego u avionu. Uostalom, kako ocekujes da ja putujem u jugositocnu aziju? Biciklom?
Jednostavno smiri se, odbaci takav posao i nemoj putovati, kupi konja ili biciklo i lagano živi 120 umjesto 50 godina, sretno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa sad da li je avion sigurniji od auta. zavisi kako se posmatra prvo u statistiku automobila uzeti samo smrtne ishode jer avionske nesrece su takve. Druga izbaciti uzroke alkohola i prebrze neodgovorne voznje od strane ludaka za volanom. dakle uzeti prosjecnog normalnog covjeka koji zeli stici od tacke A do tacke B. tak ce statstika bitj malo druagcija : )) nije auto krivo sto ga vozi 22 godisnji pjani mladic, samo primjer : ))
Ti mozes biti najbolji i najuredniji vozac na planeti i opet stradati kad se taj mladic zakuca u tebe.
Svi oni voze auta i ludi, i pijani itd ne mozes ih izbrisati iz statistike. Pad aviona je obicno niz nesrecnih okolnosti. Mozes ti voziti normalno i taj pijani se zakuca u tebe.
strašno ... pokoj im duši. tog me letenja avionom nije nikad bilo strah ali sigurno mislim da pri padu bi.
kažu najsigurniji prevoz. jest ali zato kad se desi, nesreća stopostotna. Nemas šanse nikakve.
Kad kazu da je avion sigurnije od auta? Kako se to uopste moze porediti koliko je miliona auta a koliko aviona?
buraz ima vise od 12 aviona na svijetu
Jesi li svjestan da dnevno bude u prosjeku 100.000 letova? To je 36.500.000 letova godisnje. Statistika kaze da se srusi jedan od 1.2 miliona letova, te da su samse da pogines u avionu 1 naprema 11 miliona, dok su sanse da pogines u autu 1 naprema 5000. To niulsu moji podaci nego zvanicni podaci.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Veoma cudan pad.Ne bi me čudilo da i ovdje nisu upatljane neke sprave.Kao i kod zemljotresa, cunami a,i ostalih vremenski nepogoda.Da ne spominjem Ćile i Havaje,ko je su spržili laserima.Ko misli da lupetam neka istrazi sve sto sam napisao.
po meni najstrasnija smrt, bolje da me pirane zive pojedu
Pa, nece te mrtve pirane pojesti!?
Pirane da te pojedu su muke moj jaro dok pad aviona vjerovatno srce te opali dok padne ili desi se bum i to je to,a mrtva ista ne govore tako da ne znamo stvarni osjećaj
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nista od turske ovo ljeto
A godini?
Pa statisticki najbolje da ides sad. Ne rusi se avion tako cesto, pa evo kad se jedan srusio proce dosta vremena dok se opet neki srusi.