Grad Rafah
40

Uznemirujuće / U dva noćna napada na jug Gaze ubijeno najmanje 13 Palestinaca, internetom kruže potresni snimci

A. L.
Foto: X
Foto: X
Tokom noći u dva odvojena bombaška napada Izraelaca na civilne ciljeve Palestinaca u gradu Rafah ubijeno je najmanje 13 osoba.

U prvom napadu koji se desio u večernjim satima ubijeno je sedam Palestinaca. Napad Izraelaca bio je usmjeren na porodičnu kuću u naselju Khirbet al-Adas. Spasioci na tom području ručno pretražuju ruševine kako bi pronašli preživjele i izvukli tijela ubijenih.

U drugom napadu, koji je bio usmjeren na kuću porodice Madi, ubijeno je najmanje šest osoba. Nekoliko osoba je ranjeno u ovom napadu i prebačeno u obližnju bolnicu al-Najjar.

Na mreži X kruži nekoliko snimaka koji pokazuju potresne scene s ovih mjesta dok se traže preživjeli i izvlače tijela umrlih.
Podsjetimo, u ovom području na jugu Gaze smješteno je više od milion izbjeglih Palestinaca. Prethodno su im Izraelci savjetovali odlazak u ova područja kazavši kako će biti sigurna za civile.

Od početka izraelskog napada na Pojas Gaze ubijeno je više od 30.000 Palestinaca, većinom žena i djece, podaci su Ministarstva zdravlja Gaze koje kontroliše Hamas.