Stao iza svojih riječi
12

U javnost isplivale stare izjave Trumpovog potpredsjednika o ženama, on objasnio komentar

N. Ž.
J.D. Vance (Foto: EPA-EFE)
J.D. Vance (Foto: EPA-EFE)
Kandidat za potpredsjednika SAD-a kojeg je izabrao Donald Trump, J.D. Vance, morao je pojasniti komentare koje je iznio o ženama prije nekoliko godina, nakon što su ponovo isplivali na društvenim mrežama.

Vance je 2021. godine, u intervjuu s Fox Newsom rekao da "Demokratsku stranku vodi grupa žena bez djece koje imaju mačke i koje su nezadovoljne sa svojim životima."

Komentare je u fokus stavila glumica Jennifer Aniston, koja je kritikovala Vancea da nije uzeo u obzir brojne žene koje ne mogu imati djecu prirodno.

U razgovoru s konzervativnom voditeljicom Megyn Kelly, Vance je rekao da nije mislio baš onako kako je to sada preneseno.

"Radi se o sarkastičnom komentaru. Ljudi se fokusiraju na sarkazam, a ne na suštinu onoga što sam rekao", izjavio je Vance.

Dodao je da "suština izjave apsolutno tačna", te da mu meta nisu bile osobe koje ne mogu imati djecu prirodno.

"Moja poenta je bila da je Demokratska stranka postala partija koja se protivi porodici i djeci", rekao je kandidat za potpredsjednika SAD-a.

Komentare je Vance napravio dok je bio u borbi za mjesto u Senatu SAD-a. On je tada pobijedio na izborima, a ako Trump osvoji izbore, Ohio će dobiti novog senatora.