Mnogi sumnjaju u njega
20

U petak će Joe Biden prvi put se pojaviti na TV-u nakon debakla u debati sa Trumpom

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik SAD-a Joe Biden će u petak gostovati za ABC News za svoj prvi televizijski intervju od prošlosedmične predsjedničke debate.

Predsjednikov loš učinak u raspravi izazvao je pozive političara s obje strane da odustane od utrke.

Biden će za intervju razgovarati s voditeljem serija "Good Morning America" i "This Week" Georgeom Stephanopoulosom. Emisija će bit će emitovana u petak, 5. jula, izdanje "World News Tonight with David Muir" s dijelovima koji će se emitirati u subotu i nedjelju u emisiji "Good Morning America".

Prošireni intervju bit će emitiran u nedjelju, 7. jula, u emisiji "This Week" i u ponedjeljak u epizodi "Good Morning America".

Biden (81) je kritikovan zbog neujednačenog nastupa u debati. Teksaški zastupnik Lloyd Doggett postao je u utorak prvi demokrat u Zastupničkom domu koji je pozvao Bidena da se povuče kao kandidat.

Unatoč nekim pozivima da se povuče, većina demokrata nastavila je podržavati Bidena kao kandidata.

Bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi izjavila je u utorak za MSNBC da je predsjednik imao "lošu noć", ali je dodala: "On ima sposobnost rasuđivanja. Ima strateško razmišljanje i ostalo."

Demokratski senator Bob Casey, koji se natječe za ponovni izbor u Pennsylvaniji, podržao je Bidena u ponedjeljak poslijepodne kada su ga upitali o predsjednikovom učinku u debati, rekavši novinarima da je uvjeren da Biden može voditi snažnu utrku za ponovni izbor i služiti drugi mandat.

"Ne, ne brinem se oko toga. Gledajte, imao je lošu noć u debati, ali mislim da ljudi znaju što je na kocki", rekao je.