Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ja maloprije na drugom portalu pročitam vijest, da je Ukrajina posadila 10% više pšenice u odnosu na prošlu godinu. Ko je ovde lud zbunjen normalan?
Jest posadila, ali ko će raditi oko toga u toj situaciji tamo
Svih 117 nije procitalo clanak + user 118. Pa pise fino pozeti ili ako ne znate sta to znaci, pokupiti, pobrati ili sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa neka evropa zaustavi rat. Sa Rusijom ragovarat i skinuti im sankcije ako potpisu dogovor sa Ukrainon a Ukraini reci da nadje se na sredini u dogovorima inace nema vise oruzja i svi sretni i zadovoljni. Ali pregovore obavezno bez Amerike inace ce propasti.
ЕУ игра како САД кажу, и то на сопствену штету. Русија ће заврнути енергенте ЕУ и преусмерити на Азију, а САД ће да исисају из ЕУ све компаније и да се спаси економски. Дакле ЕУ тоне заједно са БиХ и ЦГ које су везане за њу валутом.
Požeti? Bravo kralju lingvistike. Tj, lingvistickih vratolomija.
Sad je svakako zagađena i radioaktivna!
Ukrainu ste trebali primiti u EU prije 10 godina. I da bude neutralna za svagda samo radi hranjena EU.
Zbog toga će poskupjeti flaširana voda
Nafta, ulje, brasno, kafa, hljeb, meso, paprika, krompir, banane, struja, aitomobili, mineralno djubrivo, sjemena,..., sve je to iz Ukrajine obzirom da je enormno poskupilo?
Nafta i ulje zbog rata. Kafa zbog lose godine, mnogo sto su posijali je propali. Djubrivo je vecinom iz Rusije, za obradjivanje zemlje treba i djubrivo tako da i sto se posije i za ljude i zivotinje (koje isto jos trebaju i jesti) automatski poskupi zbog napr djubriva. Automobili su poskupili, pogotovo manji, zbog potraznje. Ljudi zele auta koja manje trose. A vec su bili i novi skupljali zbog nedosttka chipoca. Sve prati jedno drugo.
Ukrajina i Rusija zajedno:40 posto svijetske psenice i oko 80 posto uljarica za ulje.Bice veselo.
Sad i francuzi nešto tvrde jbt ko koga tvrdim udara čas ovi malo tvrdi,pa malo britanci tvrdi , pa ameri tvrdi,,, sve nešto a ustvari NIŠTA OD SVEGA STO TVRDE
Sad odjednom ukraina izvozi sve zivo a u biti veze nemaju nisacim na nasem trzistu...Sve ovo je vjestacki izazvano kao i sami rat u ukraini...
borbe se vode uz gradove i ceste, a jednja njiva sa psnicom u ukrajini je kao citava posavina.
Rusi su do 2014 uvozili psenicu iz Amerike ali poslije sankcija poceli izvoziti😂
Požnjeti! Žito se žanje, a ne žete!
Ovi Francuzi izgleda svšta znaju, a zašto ne bi požnjeli pšenicu, mi smo je u ratu sijali i žnjeli.
Prosto nevjerovatno koliko su Ukrajinici vrijedan narod...da prehrana velikog ostatka svijeta ovisi od njihovog rada....stoga je jos vise tuzno ovo sto im se desava....
Ukrainci su jako vredan narod ali imaju kao i mi vlast koja pokrade sve.
Dolazi glad ko ima neku zemlju nek obrađuje.
Sta cu obradjivat kada je 100 kg gnojiva 220 km, a gorivo 3 km pa ti racunaj.