Rat u Ukrajini
54

Ukrajina odgovorila na granatiranje udarima na pogranične oblasti Rusije

I. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je Rusija izvela još jedno granatiranje Ukrajine koristeći desetine dronova i više od sto projektila, Oružane snage Ukrajine pogodile su ruske oblasti Belgorod i Kursk.

Guverner Roman Starovoiod je poručio da se pod vatrom našla brigada građevinara u ruskom selu Guevo. Jedna osoba je poginula, još jedna je povrijeđena. U skorije vrijeme žrtva će helikopterom hitne pomoći biti prevezena u Regionalnu kliničku bolnicu Kursk.

Belgorodska oblast je granatirana tri puta. Prvi put pod udarom je bila gradska četvrt Jakovlevski. Dronovi su napali infrastrukturni objekat. Istražni komitet je pojasnio da je riječ o fabrici i obećao da će istražiti događaj.

Napadnuti su grad Šebekino i selo Murom koje se nalazi pored njega. Tri osobe su zadobile povrede i hospitalizovane su, rekao je guverner ove oblasti Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je izvestio da su rakete pogodile teritoriju privatnog domaćinstva, oštetivši njegovu fasadu, krov i prozore, kao i nekoliko zgrada u blizini. Još jedna granata pala je u nenaseljenu vikendicu, što je rezultiralo požarom. Povrijeđenih nije bilo, a hitne službe su na licu mjesta.