Slučaj izazvao buru
12

Ukrajinka izbjegla zatvor u SAD-u nakon što je uhvaćena kako brutalno maltretira trogodišnjeg sina

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Majka iz Sunny Isles Beacha koju je kamera uhvatila kako fizički zlostavlja svog trogodišnjeg sina prošle godine priznala je krivicu i sada je osuđena prijestupnica.

U četvrtak je 29-godišnja Yulia Storozhuk je sklopila nagodbu o priznanju krivice koju je dogovorila s uredom državnog tužioca Miamia.

Storozhuk, koju je u oktobru prošle godine uhvatila snimka susjedine kamere kako maltretira svog trogodišnjeg sina izbjegla je zatvorsku kaznu i osuđena je na tri godine uslovne kazne.

Na snimku se može vidjeti Storozhuk kako agresivno podiže svog sina i baca ga na pod njihove stambene zgrade u Sunny Islesu.

Kao dio nagodbe o priznanju krivice, trebat će joj procjena mentalnog zdravlja i mora učestvovati na kursu roditeljstva. Uprkos zlostavljanju uhvaćenom na video nadzorne kamere, cilj je bio se Storozhuk ponovno ujedini sa svojim djetetom.

NBC6 je rečeno da je dijete žrtva dobro i da je u udomiteljskoj porodici.

Advokat koji je zastupao dijete na sudu za uzdržavane osobe usprotivio se sporazumu o priznanju krivice koji je prihvatila sutkinja Carmen Cabarga.

"Gledajući ovaj video, to zahtijeva zatvorsku kaznu", rekao je Cabarga.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Međutim, Cabarga je izjavila da je pregledala cjelokupni slučaj, uključujući i preporuku psihologa koja je potaknula dijete i majku da se u nekom trenutku ponovno spoje. Cabarga je zabranili majci da fizički disciplinira dijete, upozoravajući da će joj zatvorska kazna biti ako se to dogodi.

Prihvaćanjem nagodbe, Storozhuk, koja je inače iz Ukrajine i došla je u SAD nakon rata u toj zemlji mogla bi se suočiti s deportacijom.