Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve su to velike patriote koje vole zivjeti na njemackoj socijali. Niko da ode na front. Imamo i mi nasu Minhensku brigadu, vole BiH, al iz Njemacke...
Ne drug ovdje su vecina zena i djeca s njima ,da je tako kod nas bilo ne bi sada bile Zvezde granda i ostale prevare
Ova njemacka je vec dovoljno dala za ukrajinu da ne moraju slat ke
Slika: Ukrajinska izbjeglica u Berlinu Ova sa aftera, uz misli, nikad vise, nikad vise..
Socijala je u Njemackoj tek tolika da nisi gladan i imas krov nad glavom. Sav taj novac opet ostaje u Njemackoj, tako da na kraju i nije neki veliki minus za drzavu.
ne budi glup! hajmo ih i mi primiti u bih, pa nek kod nas ostaju pare? a mi cemo to placati kroz porez...
pa i jesu azilanti ne znam kako im dadoste tu mogucnost isplate socijale? alo ke rat izbjegli su ond asu azilanti nista drugo! ima ovde stvari koje nisu dorecene tj izvedene do kraja. racunica besmislena text jednostavno nedorecen
Trebaju ukrajinci pitati nase za savjet.Nasi su znali dizati socijalu u 3-4 razlicita grada.Jest da se puno vozilo,ali dignu dvije njemacke mjesecne plate.Mnogi su napravili pare tako i postali biznismeni.
Socijalu treba dati samo osobama koje su bolesne,invalidi dakle.koje nisu u stanju da rade.
Jesu li sigurni ovi nasi na socijalama?Valja sad na godisnji u domovinu,da se malo pokazu.Nece im valjda dirati njihov prihod.
Ove godine njemaka drava e platiti izmeu 5,5 i 6 miliona eura za finansiranje Ukrajinaca, prema ministarstvu finansija. Kako novinarcicu kad si ranije naveo da ih ima 1,1miliona a primanja toliko velika? Provjeravate li ikada tekst clanka prije nego ga objavite?!
da, i meni raunica nikako ne odgovara, 500 mjeseno po osobi, 1.1 mil na socijali prema lanku
nesta ne stimooooo hahahah
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jako dobra ideja
Njemacka je zbog njih postala rudnik
Ne samo to, sa Ukrajinskim pasosom sve autobusne, kao i voz karte su besplatne, to je apsurd. Svu u EU znaju koliko mjesena karta kota. Ok, je prvu godinu dati socijalnu pomoc, kao i pono oko pronalaska posla, ali ivoti godinama na socijali je van pameti.
Bilo bi najlogicnije da sto veci broj izbjeglica ukljuce na trziste rada, posla je puno koji bi se mogao raditi a koristi bi bile visestruke za drzavu i same izbjeglice.
Nema 'leba bez motike. Radnik udarnik da vuce na svojoj grbaci dvojicu neradnika zbog Ukrajine, Izraela ili Juznog Sudana - ne moze to u Nemackoj na duze staze. Ko ume - njemu dve. Ko ne ume - neka umre.
Samounistenje Njemacke!