Borbe na istočnom frontu
39

Ukrajinski vrhovni komandant otkrio kako zaustaviti mnogobrojnije ruske snage

F. H.
Oleksandr Sirski, vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga, izvijestio je da je posjetio "najkritičnija područja istočnog fronta" i razmišljao o tome što treba učiniti da se Rusi zaustave.

"Što možemo i moramo učiniti da zaustavimo napredovanje brojčano nadmoćnijeg neprijatelja? Rješenje je jasno: moramo isporučiti učinkovitu vatrenu moć protiv njihovih glavnih snaga i rezervi iz daljine, nanijeti veliku štetu neprijatelju ispred naših položaja, čvrsto držati naše inženjerski pripremljene odbrambene linije i položaje i koristiti sve raspoloživo oružje i municiju što je učinkovitije moguće – posebno naše udarne bespilotne letjelice, gdje imamo izrazitu prednost", naveo je Sirski.

Vrhovni komandant također je uvjeren da se moraju razviti nove metode za uništavanje ruskih izviđačkih bespilotnih letjelica korištenjem sistema za elektroničko ratovanje i FPV bespilotnih letjelica.

Sirski je dodao da to zahtijeva temeljitu obuku svih kategorija vojnog osoblja za učinkovito izvršavanje borbenih zadaća.

Nadalje, istaknuo je važnost pripreme osoblja na svim razinama kako bi se u potpunosti iskoristile borbene sposobnosti postrojbi i minimizirali gubici.

"Ovaj put sam se osvrnuo i na napredak u pripremi rezerve za borbena djelovanja. Napominjem da vježbe sve više podsjećaju na stvarne borbene uvjete, uz korištenje bespilotnih letjelica za ispuštanje i FPV bespilotnih letjelica za simulaciju djelovanja neprijatelja. Ovakav pristup nam omogućuje da obučavamo naše vojnike u učinkovitom uništavanju ove vrlo opasne vrste oružja trebali bismo iskoristiti našu prednost u korištenju udarnih dronova i FPV-ova za uništavanje neprijateljskih bespilotnih letjelica", naveo je Sirski.

Sirski je dodao da unatoč velikim gubicima, Rusi nastavljaju napredovati prema Pokrovsku. Izvijestio je da se vode intenzivne borbe u Krasnohorivki, u područjima naselja Prohres, Zalizne, Pivnične i Časiv Jar.

Rusi također ustraju u svojim pokušajima zauzimanja Stelmakhivke i Makiivke, napadajući ukrajinske položaje u Ivanivskoj i Klishchiivki, te pokušavajući zauzeti otoke na plavnom području lijeve obale rijeke Dnjepar.