Rekonstrukcija cjevovoda
53

Veliki broj ulica u Sarajevu sutra bez vode: Radovi će trajati cijeli dan

B. H.
Foto: ViK
Foto: ViK
Iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo (ViK), su najavili opsežne radove na popravci glavnog distributivnog cjevovoda u ulici Alipašina za u četvrtak, 7. septembra, sa početkom u 9 sati.

Iz ViK-u su poručili da na tom lokalitetu već duže vrijeme bilježe isticanje vode zbog kvara na cjevovodu, te da zbog izuzetno složene situacije nisu mogli odmah pristupiti popravci.

U ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida vodosnabdijevanja sljedećih naselja sa pripadajućim ulicama Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići te ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Zbog obimnosti i složenosti poslova normalizacija u vodosnabdijevanju se očekuje u petak u jutarnjim satima po okončanju radova.

Na kraju su iz ViK-a sve potrošače zamolili za razumijevanje.