Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobro, šta bi na kraju sa respiratorima, mogu li se koristiti ili ne. Mislim na ove od 10,5 milona.
@Karabajan Mogu za lijecenje mamurluka
@Karabajan Prema uputstvu i reklamama mogu.Evo kako izgleda kada ih priljučite u bolnici https://www.greeso.com/img/cms/%E5%91%BC%E5%90%B8%E6%9C%BA/acm812a%20ventilator%20-003.jpg U kolima hitne pomoći izgledaju ovako sa bocom https://alliedscientificpro.com/web/image/product.product/16152/image?unique=a049c1c Ako zanemarimo trošenje budžetskih para, izbor dobavljača, mislim da je glavni problem u obuci anesteziologa za upravljanje uređajem.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Na kraju ce biti, ma razmuti sumecu djeluje :)
Jeftin i pristupačan lijek može pomoći u spašavanju života pacijenata koji su oboljeli od koronavirusa. Riječ je o maloj dozi steroida pod nazivom deksametazon, tvrde britanski stručnjaci, a prenosi BBC. --- Jbs budale koje se na ovakve "studije" pale pisuci bombasticne naslove teksta prevedenog uz pomoc google prevodioca. Deksametazon su ispitivali kod intubiranih pacijenata sa teskom slikom bolesti, kod srednje teske slike bolesti deksa. nijepokazao nikakve rezultate,
studija je jednostrano i brzopleto objavljena. Dok se u zapadnim medijima na nju gleda sa dozom rezerve vi ovdje padate u trans.
Do kraja ce valjat I motokultivatori 😉
sad će kod nas dignuti cijenu na 20km
Hmmm interesantno, 19 od 20 osoba se oporavi bez odlaska u bolnicu kazete? Pa meni to stvarno lici na statistiku sezonske gripe.
steroidi su standardna procedura kad vec dolazi pacijent u fazu da aparat dise za njega, tako da nije nista novo i ne moze se ni blizu nazvati lijekom nego samo pomocnim sredstvom. i pomaze samo kod 1 od 8 pacijenata. znaci od 8 pacijenata, 1 prezivi, 7 ne.
najbolji lijek koji postoji je da do zaraze uopste ne dodje, ali je na zalost to preskup lijek za moderno drustvo.
Kakvi respiratori trazite po kontejnerima Ljudi se bogate a vi klanjajte i idite u crkve CAO CAO CAO
Pa to je ono kino sto djeca dobiju inekcibe par dan kad imaju bronhijalnu opstrukciju!?
Nöööö sada ste sa lijekova protiv malarije i HIV-a skocili na umjetne hormone. Nego sta bi sa onom onom apotekom Zada iz Lukavca koja je "kreirala" vlastiti lijek Malcovir protiv corona baje, pa Bosnalijek nJaaki sprej sto ste reklamirali, pa Fadilov respirator ( metalna kutija)nsklepan u Gradaccu u njegovoj Firmi?? Baska ovih 100 respiratora pardon registratora od 10,5 milioncica.
Nista dok ga Trump ne proba
Ovo je ključno u tekstu ; " Statistika kaže da se 19 od 20 osoba zaraženih koronavirusom oporavi bez odlaska na liječenja u bolnici. Od onih koji budu zadržani u bolnicama većina se oporavi, ali pojedini trebaju čisti kisik ili priključenje na respirator ..."
Statistika kaže da se 19 od 20 osoba zaraženih koronavirusom oporavi bez odlaska na liječenja u bolnici
@gooUser1587738186 Od 20 koji odu u bolnicu,bar se dvoje ne vrate
Ma hajte molim vas...
Je li vi znate sta "metan" radi ljudskoj jetri...roze tabletice, jako popularne kod instant bildera...sto ce sad pojedini dileri, da ih ne imenujem razvaliti po teretanama...dobar ti je i Sustanol kad ga pomjesas i Dekaturanabol, ako uzmes jos Galenikinu testu i bocnes se i malo Stanozolola (za neupucene vinstrol) ihhhh ima da oderete koronu i jetru naravno 😂😂😂😂😂
@Lopata83 metan tkz plava srca. ko zna sta su tebi uvaljivali...ili se pravis pametan jer si puno cito forume :)
gdje su ba pare od respiratora... manite se glupih vijesti
@fbUser1588412022 Eh ovo pitanje ti je udar na vitalni nacionalni interes Bosnjaka.
Super! Sad znaju naucnici u kom pravcu treba ici.