Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uzmi malo nastavni kalendar, pa vidi kad sve počinje i završava nastava
Ovaj tip nikad nije razgovarao sa nama prosvjetarima,vec u dogovoru sa vlastima nam davao samo mrvice. Prosvjetni radnici u KS imaju vecu platu od nas u prosjeku za 600 km.
@Barley pa i zivot u Sarajevu je puno skuplji nego u Zenici, od cijena stanova do kafe
Budzet Kantona Sarajevo 1 Milijarda i 530 miliona, a ZDK budzet nije ni 600 miliona 3X imaju veći budžet u Sarajevu Procentualno daleko manje izdvajaju na obrazovanje od ZDK!!!
daj mi nabroji ta 4 mjeseca koja ne radim? Za tvoju informaciju, kolektivni je svake 2 godine. I daj mi reci u kojoj je to školi preko 2000, da se prebacujem odmah....
Ne radis januar, juni, juli, august. Znam, reci ces nema nastave ali ima posla. Budi iskren da posla tada nema i da obicno dzabalebarite.
Ovo je najbolji posao na svijetu. Imas raspust od 4 mjeseca godisnje, radis 4-5h dnevno sa stalnim pauzima tj odmorima. Novi kolektivni ugovor tj veca plata svake nove skolske godine. Davno su presisali plate od 2000 KM i to kao osnovna plata. Razredi takodjer nikad manji, radis sa samo 14-15 djece.
Plata profesora je 1380 km. I topli je 270 km. Realno, bolje konobari zarade. To je olata prosvjetnog radnika u ZDK.
Tacno se po komentaru vidi da nisi nikada radio u prosvjeti i djecom. Lako je kada ti svakodnevno prodje 150 - 200 djece "kroz ruke"? Jos da ne govorim o tome kako im trebas prenjeti znanje a u konacnici ih napraviti dobrim ljudima i buducim radnicima i nositeljima buducnosti jednog drustva. Pises nebuloze... :-/