Kanton Sarajevo
33

Zastupnik Avdić (SDP) reagovao na Efendićeve prozivke Mijatovića

A. Ku.
Samir Avdić (Foto: Facebook)
Samir Avdić (Foto: Facebook)
Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Avdić reagovao je na optužbe načelnika sarajevske Općine Novi Grad i lidera SBiH-a Semira Efendića koji je kazao da je Vojin Mijatović (SDP) tražio ranije od zastupnika SDP-a da ne glasaju za davanje imena ulici po generalu Mehmedu Alagiću.
"Podlaci se prepoznaju između ostalog i po običaju da lažu 'bez da trepnu', ili, još gore, kada podvale spin u preširokom kontekstu, koji onda omogući da se 'oblati' veći broj ljudi kojima svjesno žališ nanijeti štetu, u ovom slučaju političku. Odgovorno tvrdim da prijedlog o imenovanju ulice po ratnom komandantu Mehmedu Alagiću nije nikada bio na dnevnom redu skupštine u kojoj djelujem skoro dvije godine, kao SDP-ov poslanik, ali to autor posta koji dijelim, zbog podlosti i mržnje koja u njemu metastazira, nije naglasio", kaže Avdić.

Kaže da je Mijatović veći bh. patriota u odnosu na Efendića.

"Na moje stavove i odluke u vezi sa glasanjem u Skupštini KS može uticati jednako koliko i svaki drugi član SDP-a BiH ili građanin u čiju dobronamjernost i kompetenciju po svakom pojedinačnom pitanju vjerujem. Svakome na njegovu dušu, tako i ova podvala nek' ide na dušu Semira Efendića. Tako nam Bog vratio", poručio je Avdić.

Podsjetimo, Efendić je rekao da je Mijatović kada je na dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo stigao prijedlog za davanje imena jednoj ulici u Novom Gradu po generalu Mehmedu Alagiću, pojedinačno zvao zastupnike SDP-a u govoreći im da ne glasaju za davanje imena ulici po "ratnom zločincu".

Iz Mijatovićevog Kabineta su ove navode danas demantovali.