Samo 299 primjeraka
0

E-Tron GT u Arabica sivoj boji je "specijalka" iz Audi Exclusivea

D. B.
Audi se priprema za početak isporuka obnovljene e-tron GT porodice, a tim povodom je pripremio i 299 specijalnih primjeraka koje je opremio Audi Exclusive.

Novo specijalno izdanje je dostupno sa svakim paketom opreme dostupnim u električnoj liniji Audija. Mehanički se ovaj brojčano ograničeni model ne razlikuje od standardnih primjeraka, no ima neke unikatne karakteristike i nudi više opcija personalizacije.

Jedna od istaknutih karakteristika je specijalna Arabica siva boja. Ova boja je inspirisana Daytona sivom perla bojom, koja se čini tamnijom kada se gleda u sjeni, no koja poprima zlatnu nijansu kada je direktno izložena suncu. Audi je poredi sa svježe prženim zrnima kafe.

Na automobilu su RS felge s dvostrukim krakovima, koje mogu biti lakirane u crnu, Mat Neodymium zlatnu i srebrnu boju.

Specijalni detalji su prisutni i u unutrašnjosti. Centralni dijelovi sjedišta, rameni lukovi i bočne potpore su u Mint sivoj boji, dok kontrast prave ljubičasti ukrasi. Drvo eukaliptusa je izabrano za dekorativne umetke na armaturnoj ploči. Otvaranjem vrata se uočavaju umeci od Mint sivih Dinamica vlakana s Audi Exclusive oznakama i poklopcima zvučnika. Softver infotainment ekrana je modificiran tako da prikazuje individualni broj svakog od 299 primjeraka.

Šira e-tron GT ponuda se nudi s mnogim opcijama personalizacije. Primjera radi, paket s dizajnom u dva tona kombinuje četiri unaprijed određene boje s crnim detaljima, a to su Alaska plava, Calendula žuta, Iguana zelena i Crimson crvena. Smeđa Nappa koža također je privlačna opcija te dolazi u paru s Jet sivim koncem.