Novi impresivan projekt
45

Mansoryjev Audi RS7 je snažniji od Lamborghini Revuelta

D. B.
Mansoryjev najnoviji tuning projekt baziran je na Audijevom modelu RS7.

Njemački tuner prodaje nadogradnje za RS7 Sportback već duži niz godina, no sada je stvari podigao na viši nivo. Standardni RS7 u najsnažnijoj Performance verziji razvija 630 KS i 850 Nm obrtnog momenta, no Mansory je iz njegovog 4,0-litarskog V8 motora izvukao 1.050 KS i 1.199 Nm obrtnog momenta.

Lista modifikacija nije objavljena, no ona definitivno uključuje nove turbopunjače, unutrašnje komponente motora i unaprijeđeni sistem goriva. Veća snaga bi trebala omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od tri sekunde.

Mansoryjev tunirani RS7 snažniji je i od Lamborghini Revuelta.

Njemački tuner je napravio mnogo promjena eksterijera, prednji dio je potpuno promijenjen novim detaljima od kovanog karbona oko rešetke hladnjaka i usisnika, a tu su i novi lip spojler te oštra aerodinamična krilca. Promjene karoserije se nastavljaju pragovima i kućištima bočnih retrovizora od kovanog karbona, dok automobil krasi i novi set felgi.

Unutrašnjost je također prošla Mansoryjev tretman. Svijetlo narandžasta koža je na panelima vrata, upravljaču, armaturnoj ploči, sjedištima i centralnoj konzoli, a ista boja je izabrana i za sigurnosne pojaseve. Kontrast pravi crni konac te detalji na panelima vrata, armaturnoj ploči i centralnoj konzoli.