Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lideri EU posebno Njemačke su napravili najveću glupost sa ovim električnim automobilima i njihovim forsiranjem Pa koje još vidio da sam sebi sječeš granu na kojoj sjediš odnosno uništavaš svoju najjaču granu industrije.
mislis da oni znaju nesto sto mi ne znamo? ili su jednostavno budale koje pojma nemaju o nicemu i sjeku granu na kojoj sjede bez da to kontaju?
Znalo se to od prvoga dana. Pitanje je samo ko ima interes da nameće ovu ideju za koju se odmah znalo da će biti neuspješna
Sve se radi da se onemoguci "svojevoljno" kretanje ljudi. Cilj su 15 minutni gradovi. Globalna agenda Klausa Svaba.
Samo ograničen misli da el. auti čuvaju planetu i da su problem sus motori.
Mnogo mi je drago kad vidim da se ova elektricna revolucija polako gasi
Grlom u jagode i to drsko. Ne znam kako su kupci brzo nasjeli i dopustili da se auti plaćaju duplo više nego prije nekoliko godina. Nije sve do inflacije.
Ne treba se zalijetati. Ja razumijem da razvoj baterija i ostalih komponenti traje ali odmah otpisati sve ostalo je glupost. Plus zakoni i penali su naivni bili.
Ok, slazem se i evo vidi se da su hibridi postali malo popularniji i to je taj prelazni period koji je falilo do neke krajnje elektrifikacije vozila..konketno ja trenutno razmisljam o kupovini jednog.
Neznate ni sta bi vise mudrovali , a sve sto vise unapredjujete tehnoloogije sve vise radite protiv covjecanstva !
Hajd sto je politika izlobirana, ali sami proizvodjaci su nasjeli. Jasno je da el vozila imaju buducnost samo u gradu, sve dok se ne desi neki revolucionarni izum koji ce skratiti vrijeme punjenja baterije i produziti joj vijek trajanja. S druge strane umjesto da Kineze izguraju pouzdanijom i jeftinijom tehnologijom sus motora(tehn kojoj kupci vise vjeruju?), oni su dugli cijene (potpuno neopravdano) sus auta i na taj nacin dodatno otvorili vrata Kinezima i istoku.
korona i el vozila kina je tu izdominirala
EU kompanije odustaju jer se ne ne mogu nositi s Kinom. Kina ima sve od litija do software i potpuno elektricna auta koja kostaju 10-tak hiljada eura. I ne samo to vec i svoje komponente, svaki dio bilo motora ili auta mozes kupiti sam preko Aliexpress. Kina je danas na polju elektricnih auta ono sto je Njemacka, jos uvijek, na polju auta s dizelskim i benziskim motorima.
Nema nazor komunizma u kapitalizmu.
"đaba ste kreĆili"
Elektro auta su od prvog dana sarena laza. I sarena laza je da ce nestati nafte.
But then i took an arrow to the knee. - Europe