U tri zemlje
6

Genesis u Evropu stiže 2020. godine

Klix.ba
Automobili Hyundaijevog luksuznog podbrenda Genesis u Evropi će se prodavati od 2020. godine, a u početku će biti ponuđeni samo na tržištima Velike Britanije, Njemačke i Švicarske.

U Hyundaiju su, definitivno, odustali od prvobitnog plana prema kojem su modeli njihovog novoformiranog luksuznog podbrenda Genesis od samog početka produkcije trebali biti ponuđeni globalno.

Prema posljednjim izvještajima iz južnokorejske automobilske kompanije, luksuzni modeli Genesisa (koji Hyundaiju predstavlja ono što brendovi Infiniti i Lexus predstavljaju Nissanu i Toyoti) u Evropu neće stići prije 2020. godine, a Genesis će automobile u početku ponuditi samo u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Švicarskoj.

U Genesisu navode da razlozi za odgađanje početka prodaje u Evropi leže u činjenici da kompanija još uvijek nema dovoljan broj različitih modela koje preferiraju evropski kupci i diktiraju aktuelni trendovi.

Planiranim proširenjem ponude, Genesis će na kraju Evropljanima ponuditi tri trovolumenske limuzine u različitim kategorijama, jedan Coupe i najmanje dva SUV-a. Tradicionalni prodajni saloni svoje će mjesto ustupiti direktnoj online prodaji, a Genesis će kupcima ponuditi i potpuno novo iskustvo kupovine i održavanja.