Cijena 67.500 eura
2

GR Yaris TGR Italy Limited Edition odaje počast Toyotinoj historiji u WRC-u

D. B.
Toyota je predstavila novo specijalno izdanje svog snažnog hatchbacka GR Yaris, čija će proizvodnja biti ograničena na 51 primjerak, a svaki od njih je namijenjen isključivo italijanskom tržištu.

Riječ je o modelu nazvanom GR Yaris TGR Italy Limited Edition, kojim Toyota proslavlja 51 godinu od svoje prve pobjede u Svjetskom reli šampionatu (WRC), koji krase specijalna livreja i unikate oznake.

TGR Italy Limited Edition se lako može prepoznati po crvenim naljepnicama na bijeloj karoseriji, zbog čega podsjeća na reli automobil. Livreja je inspirisana klasičnom Corollom 1600 Coupe, koja je donijela Toyoti prvu WRC pobjedu na Press On Regardless Rallyju u Michiganu.

Još jedan unikatan detalj eksterijera je logotip TGR Italy, a ova oznaka je prisutna i u unutrašnjosti te nosi proizvodni broj svakog primjerka. Automobil je dobio set 18-inčnih kovanih felgi lakiranih u Heritage zlatnu boju, a na njima su polu-slick Pirelli P Zero Trofeo R gume.

Standardna oprema uključuje Tech Package, paket koji sadrži parking senzore, sistem praćenja slijepog ugla te sistem upozorenja na saobraćaj iza automobila s automatskim kočenjem.

Promjena trocilindričnog 1,5-litarskog turbopunjenog motora, koji u obnovljenom modelu za evropsko tržište razvija 280 KS, nije bilo. TGR Italy Limited Edition je ekskluzivno dostupan s osmostepenim automatskim mjenjačem i GR-Four sistemom putem kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka.

Model GR Yaris TGR Italy Limited Edition će biti ekskluzivno dostupan putem italijanske verzije Toyotine internet stranice od 9. septembra. Svaki od 51 primjerka će koštati 67.500 eura, a isporuke se očekuju do kraja ove godine. Prednarudžbe zahtijevaju depozit od 2.500 eura, a uključuje testnu vožnju trkaćeg automobila, dvije VIP karte za sezonu TGR Italy, specijalni pokrivač za automobil i Gazoo Racing sportsku opremu.