Uz proslavu rođendana
9

Hyundai predstavio jubilarno izdanje bestseller modela Tucson

E. L.
S posebnim izdanjem globalno popularnog SUV-a koji je stigao do četvrte generacije u južnokorejskoj automobilskoj kompaniji obilježavaju 20 godina od predstavljanja prvog Tucsona koji iz generacije u generaciju bilježi sve bolje prodajne rezultate.

Prvi Tucson predstavljen je 2004. godine, a dvije decenije poslije u Hyundaiju su za kupce u Evropi pripremili jubilarno izdanje popularnog SUV modela čija je četvrta generacija u međuvremenu stigla do redizajniranog izdanja i posljednjih nekoliko godina pripada društvu najpopularnijih SUV-ova iz C segmenta.

Kupci jubilarnog Tucsona s dodatkom 20th Anniversary, koji će se nuditi kao dopunska opcija uz verzije s boljim paketima opreme, moći će da računaju na tamnosive 19-inčne aluminijske felge, crne detalje na karoseriji i višebojnu kabinu u kojoj se ističu posebna sjedišta presvučena kombinacijom kože i tkanine s naslonima za glavu u koje je utisnut podsjetnik na posebno izdanje.

Hyundaijev podsjetnik na Tucsonov 20. rođendan bit će dostupan uz sve pogonske opcije među kojima su turbodizelski i turbobenzinski motori potpomognuti s blagim hibridnim sistemima i hibridni/plug-in hibridni benzinci, bez obzira na izbor mjenjača i prijenosa snage na prednju ili obje osovine.