Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@7647 Ne brani zapad Sokolu da pravi avione nego je direktor dao otkaz! Hahahahahaha!!
Zamisli mozga od novinara koji ovog lika nazove genijalcem.
AI i softver tehnologija od Mobileey (Izrael) a tehnologija proizvodnje auta od VW. Npr. dok VW nije kupio Rimac, nisu imali pojma o carbonskim vlaknima i dizajnu monocoque sasije, nego koristili metalne cijevi kao prije 70g (Rimac Concept One).
Mati svaka cast, al je ovdhe bilo dosta guranja od strane EU - ima jos hrpa Mata koji su pokusali slicno, al bez politike su propali. Zasto zapad brani Bosni da jos ima Soko i jos pravi avione!?
a sigunro da ovaj tacxi moze uz bogusevac vinograd bakije sokak
Čitam na drugom mjestu da je na prezentaciji dva puta pozvao taksi putem aplikacije. Čini se da je odaziv bio kao i kod običnog taksija. No, iako sam skeptik, u suštini sam za ovakve projekte. Sve je manje dobrih taksista, sve više blago je rečeno čudnih. I u svakom slučaju, odmah izbaciti raubere sa sarajevske zračne luke koje netko decenijama štiti i uvesti ove taksije.
Ima li senzor da izbjegne sudar sa pjanim za volanom ili onim što pretiče preko pune? Ako nema onda je i dalje 'samovozeće' sigurno isto kao i 'vozeće'
Sigurno moze masinskim ucenjem kvalitetnije predvidjeti nesigurne vozace i reagovati i isto tako sve vrijeme prikuplja podatke 360 stepeni. Tako da s usavrsavanjem ce sigurno biti bolje optimizovan nego ljudski faktor
Je li startao ili nije? Uzeo Mate 200 miliona od EU, sad moze s tom lovom u Bosnu pobjeci.
Volio bih vidjeti lica tih putnika kad bi krenuli niz bakije sokak....
ma mogu praviti do prekosutra, prvo sto su skupi, drugo sto im ljudi ne vjeruju opste (i hvala Bogu da je tako jer ce kad tad biti moguce da se hakiraju ovakva vozila), super je to sve automatizacija itd ali neke stvari treba ostaviti u rukama ljudi, nek automatiziraju vozove, tramvaje..
I taksisti mogu bit opasni isto koliko i hakiranje
U bih novi izum samoudaraći čekic i žak na dugme
A najcrnje je lik za probni vožnju posadio u auto Plenkovića, pritisnuo dugmić a ono ne mrda: "Ah, ispriječile su se neke sitnice!" Bilo je "racionalno" Rimčevo objašnjenje.
Samovozeci auto je baziran na sensorima. Ja vozim elekticni auto koji ima dosta senzora i kada pocne da pada snijeg, sensori me izlude i moram ih iskljuciti. Kako je on zamislio u Zagrebu u ludnici od saobracaja da funkcionise samovozeci taksi? On moze zajedno sa Vucicem i njegovim letecim taksijem.
Mislim da je Mate tu preletio kad tebe nije angažovao kao stručnog konsultanta.
I ti koristis cula da vidis i da cujes. Auto ih ima vise i pouzdaniji su. To sto tvoje auto nema opremu koja obezbjedjuje da ti senzori uvijek imaju dobar signal ne znaci da su sva auta takva.
Za 10 godina imat cemo 5.000 kompanija koje proizvode automobile, samo u Evropi, firme popit VW ce propasti, nece to biti unosan posao kao dosad. Razlog je ibrzan razvoj vjestacke inteligencije, kao i potpuna automatizacija proizvodnje ;)
Genijalac iz Livna...
Prodaje lik mu da za bubrege
ako genijalcem smatrate što mu je tata obezbijedio pare preko HDZ-a onda ok :D