Specijalna narudžba
5

Jaguar Classic za kupca iz Azije proizveo dva primjerka modela E-Type Commemorative

D. B.
Jaguar ide svojim putem u električnu budućnost, no jedan kupac iz Azije je imao posebnu narudžbu.

Jaguar Classic je dobio narudžbu za dva primjerka "automobila koji je Enzo Ferrari nazvao najljepšim". Riječ je o modelu Jaguar E-Type Commemorative, odnosno o dva Series I automobila inspirisana originalnim Commemorative Edition modelima proizvedenim povodom proslave 50. godišnjice od završetka modela E-Type.

Nova dva proizvedena primjerka idu u jugoistočnu Aziju i unikatni su zbog svih posebnih, skupih specifikacija. Oba automobila imaju sjedišta presvučena Bridge of Weir kožom, koja su ručno izrađena u radionici Jaguar Classica. U proizvodnji centralne konzole korišten je eloksirani aluminij s ugraviranom skicom Series I modela, što je lijep detalj. Ukrase je izradila najstarija draguljarnica u Engleskoj pod nazivom Deakin & Francis, koja trguje od 1786. godine.

Jedan coupe je lakiran u zelenu, drugi u crnu boju, a oba pokreće poznati 3,8-litarski 6-cilindrični motor s elektronskim sistemom ubrizgavanja goriva, koji je uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem. Vjetrobransko staklo ima funkciju grijanja, a putnicima je na raspolaganju radio s Bluetoothom.

Imućni vlasnik će bez sumnje biti zadovoljan.

Vezani članci