Nije dočekao proizvodnju
21

Ovako izgleda posljednji Pontiacov koncept

D. B.
General Motors Design je objavio fotografije Pontiacovog koncepta koji nikada nije dobio produkcijsku verziju, a čak je i za njegovo postojanje dosad znalo svega nekoliko dizajnera.

Riječ je o velikom konceptu Pontiac G8, koji je "ugledao svjetlo dana" 16 godina nakon što je proizveden. Riječ je o posljednjem konceptu koji je Pontiac proizveo prije nego je GM ugasio brend 2009. godine. "Rođen" je u Advanced Studiju u Kaliforniji te je predstavljao "potpuno funkcionalnu viziju budućeg dizajna Pontiaca".

Na žalost mnogih, ta budućnost se nikad nije ostvarila. GM se zbog opadanja prodaje odlučio na gašenje Oldsmobilea 2004. godine, nakon čega je došao kraj za Hummer, Saturn i Pontiac usljed sage vezane za bankrot.

Na Instagramu su objavljene fotografije koncepta, no informacije nisu objavljene. Koncept liči na G8 sedan, model koji je Holden prodavao u Australiji pod imenom Commodore. Postojali su planovi da se prodaje dvovratna verzija Commodorea pod oznakom G8 GT čime bi se vratio EL Camino, no i taj plan je propao.