Forthing T5 Evo
113

Auto koji je osvojio regiju stiže i u BiH: Atraktivan SUV za privlačnu cijenu

Klix.ba
Jedan od najstarijih i najpoznatijih proizvođača automobila iz Kine, Dongfeng, od sada je dostupan u Bosni i Hercegovini zahvaljujući Bunjo Grupaciji, a prvi model u ponudi zaista plijeni pažnju.

Kineska automobilska industrija doživljava ekspanziju i postaje globalni lider u inovacijama, kvalitetu i tehnologiji, a s tim u vidu Bunjo grupacija je na tržište Bosne i Hercegovine uvela novi sportski SUV marke Forthing pod nazivom T5 EVO. Ovaj automobil već ostvaruje značajne prodajne rezultate širom regiona zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu i privlačnoj cijeni.

Forthing T5 EVO je moderan sportski SUV kojeg pokreće provjeren i pouzdan Mitsubishijev 1,5-litreni četverocilindarski benzinski motor iz serije 4A9. Ovaj motor proizvodi 177 KS i najveći okretni moment od 260 Nm. Snaga i moment na točkove se prenose putem sedmostepenog automatskog mjenjača s dvostrukim kvačilom kojeg proizvodi austrijska Magna Steyr.

Atraktivan i dinamičan dizajn ovog SUV-a potpisuje Hans Henning Knoepfle, dizajner koji je ranije radio za Mercedes-Benz, Volvo i GM. Naprijed je tako Forthing T5 EVO posebno upečatljiv sa velikom maskom i LED svjetlima i dinamičnom bočnom siluetom sa atraktivnim 19-inčnim točkovima, dok kompaktan zadnji dio s četiri ispušne cijevi sjajno upotpunjava njegov sportski izgled.

Unutrašnjost modela T5 EVO uz horizontalni dizajn elementa i masivnu centralnu konzolu sa kružnim ventilacionim otvorima stvara jednostavnu, opuštajuću, udobnu i sigurnu atmosferu za vozače i putnike, sa naglaskom na sportski stil i upotrebu ugodnih materijala. Panoramski krov površine od gotovo 1,2 m² podstiče ugodan boravak u prostranoj unutrašnjosti obloženoj eko kožom. Prednja sjedišta su grijana i električno podesiva dok vozač, dodatno, može uživati i u opciji masažnog i ventilisanog sjedišta.

Forthing T5 EVO u bogatom Exclusive izdanju u BiH košta 59.990 KM do registracije, a uz to je opremljen i potpunim paketom sistema aktivne sigurnosti te dolazi s petogodišnjom garancijom (ili 150.000 km). Također, uz prodaju i distribuciju Dongfeng automobila, Bunjo Grupacija je obezbjedila i odgovarajuću servisnu podršku za Forthing u svom savremenom prodajno-servisnom centru u Semizovcu.

Adis Bunjo, direktor Bunjo Grupacija
Adis Bunjo, direktor Bunjo Grupacija

‘’Uskoro se očekuje dolazak još jedne kineske marke u Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o proizvođaču DFSK, a Bunjo grupacija već ima potpisan ugovor kao generalni uvoznik. U našoj ponudi će se tako nalaziti raznovrsni modeli, uključujući DFSK Glory 500 kao SUV model a čija će početna cijena biti 29.990 KM, dok će biti dostupan i DFSK Glory 600 model kao SUV sa sedam sjedala čija će početna cijena iznositi 39.990 KM, kao i električni dostavni kombi.’’ najavio je ovom prilikom Adis Bunjo ispred Bunjo grupacije.