Savršen za grad
0

Citroën predstavlja ë-Jumpy, potpuno električni dostavnjak

Klix.ba
Ova 100% električna verzija modela Jumpy nudi poslovnim korisnicima praktična rješenja za izazove mobilnosti u gradskom okruženju (pooštravanje uslova za pristup gradskim središtima), ali također u ruralnim područjima zahvaljujući dosegu dovoljnom za većinu putovanja.

Napravljen na modularnoj platformi EMP2 Grupe PSA, ova električna izvedba modela Jumpy je u ponudi s dvije snage baterije, dajući poduzetnicima mogućnost odabira zavisno o njihovim potrebama i aktivnostima u pogledu korištenja i budžeta

Domet od 230 km po WLTP testnom ciklusu (dostupan u izvedbi XS, M, XL body styles) opremljen baterijom od 50 kWh koja je napravljena od 18 modula.

Domet od 330 km po WLTP testnom ciklusu (dostupan na izvedbi M i XL) opremljen baterijom od 75 kWh koja je napravljena od 27 modula.

S dvije ponude dometa ë-Jumpy se nameće kao najbolji u segmentu jer savršeno udovoljava potrebama tržišta gdje je prosječno dnevno putovanje od 300 km.

ë-Jumpy je opremljen s litij-ionskim baterijama, najbolje razvijenoj tehnologiji na tržištu. Što je najvažnije, EMP2 platforma dopušta da baterija bude smještena ispod tovarnog prostora tako da nimalo ne utječe na praktičnost korištenja.

Električni motor pokreće vozilo u skladu s odabranim modom vožnje. Za vrijeme kočenja akumulira energiju. Njegova snaga je 100 kW (136 KS) / 260 Nm, dok je maksimalna brzina 130 km/h u sva 3 načina rada (Eco, Normal, Power). Garancija na baterije je 8 godina ili 160 000 km.

Dostupna su tri načina punjenja. Priključak za punjenje se nalazi na prednjem blatobranu e-Jumpy-a, a punjenje se odvija u načinu rada Park. Punjenje je dostupno na:

  • Kućnom punjaču koji zahtjeva mod 2 kabel (za punjenje kod kuće ili na poslu) Kompatibilan sa standardnom 8A utičnicom, Kompatibilan sa pojačanom utičnicom od16A, koja smanjuje vrijeme punjenja.

  • Javnoj punionici koja zahtjeva mod 3 kabel Kabel 32 A, Wallbox od 3.7 do 22 kW, Punjenje od 0 do 100% u manje od 8 h (Wallbox od 7,4KW).

  • Super brzim punionicama (kabel se nalazi u sklopu punionice) Do 100 kW, Baterija snage 50 kWh postiže kapacitet od 80% u 30 minuta punjenja dok baterija od 75 kWh za 45 minuta.