Slavi 125. godišnjicu
34

Fiat predstavio model 500e Giorgio Armani i otkrio detalje o Grande Pandi

D. B.
Italijanska kompanija Fiat slavi svoju 125. godišnjicu pa je tim povodom predstavila novi model 500e Giorgio Armani, a također je otkrila detalje o modelu Grande Panda.

Preciznije, riječ je o detaljima električne Grande Pande, koju će pokretati električni motor od 113 KS kombinovan s baterijom kapaciteta 44 kWh. Ovaj model bi trebao imati domet veći od 320 kilometara, a njegova osnovna cijena će biti niža od 25.000 eura.

Iako Fiat ima planove za hibridnu verziju, detalja zasad nema. Međutim, očekuje se da će imati ekološki prihvatljiv pogon, koji će se sastojati od trocilindričnog motora snage 102 KS, 48V litij-jonske baterije i 6-stepenog automatskog mjenjača s dvostrukim kvačilom i integrisanim električnim motorom, koji isporučuje 28 KS.

Pored detalja o pogonu, Fiat je objavio i nekoliko fotografija unutrašnjosti. Kao što se može vidjeti, tu je 10-inčni digitalni instrument klaster, kao i 10,25-inčni infotainment sistem. Ispred vozača je dvokraki upravljač, minimalistička ručica mjenjača, kao i Bambox pretinac postavljen na armaturnoj ploči.

U unutrašnjosti su elegantna dvobojna sjedišta sa žutim kontrastnim šavovima, kao i natpisom "Panda Made With Love In Fiat". Također, tu su i "Fiat" natpisi na panelima vrata, a na raspolaganju je i prtljažnik zapremine 361 litar.

Fiat je također predstavio model 500e Giorgio Armani, koji je opisao kao "ultimativni izraz pojma Made in Italy". Ovo specijalno izdanje je lakirano u unikatnu Dark Green Micinalised zelenu ili Ceramic Greige boju s upadljivim GA felgama. U unutrašnjosti su specijalna sjedišta i drveni detalji.

Više detalja se očekuje u narednom periodu, no kupci mogu očekivati 7-inčni digitalni instrument klaster i 10,25-inčni infotainment sistem. Automobil će imati stakleni krov i JBL-ovo premium ozvučenje.

Specijalni model će se prodavati u Africi, Evropi, Sjevernoj Americi, Australiji, Japanu te na Bliskom istoku. Stiže naredne godine, a domet će iznositi do 320 kilometara.